Де дешевше у Хмельницькому: порівняли ціни на сіль, цукор і крупи

Де дешевше у Хмельницькому: порівняли ціни на сіль, цукор і крупи
  • Моніторимо ціни на соціально важливі продукти.
  • Дивіться інфографіку і дізнавайтеся де дешевше. 

Рік російського вторгнення суттєво вдарив по економіці. Дефіцит деяких продуктів, подорожчання пального та проблеми з логістикою - все це сильно вплинуло на ціни. Хмельничани теж гостро відчувають, як підскочила вартість харчових продуктів. Зокрема, найбільший пік здорожчання спостерігали влітку, а також перед новим роком. Водночас фахівці кажуть, соціально важливі продукти в Україні навпаки почали дешевшати. Журналісти vsim.ua перевірили, скільки коштують сіль, цукор, а також деякі крупи у Хмельницькому. Обрали для цього чотири локації - три продовольчі ринки міста, а також супермаркет. Серед круп вибір зупинили на більш популярних серед покупців - це гречка, рис та вівсяні пластівці. 

Детальніше ціни можете переглянути в інфографіці.



Що буде з цінами далі?

В Україні поступово дешевшають соціально важливі продукти. Мова йде про олію, цукор, сіль та гречку. За даними моніторингу цін від Мінфіну, порівняно з листопадом, у грудні на прилавках знизилась вартість соняшникової олії, цукру та гречку. А от середня ціна на сіль залишилася без змін. Фахівці кажуть, що через обмеження експорту найближчими місяцями будуть помірно зростати ціни на борошно та хліб. Орієнтовно - на 10-15%.

Відео дня

Експерт з економіки Олександр Хмелевський  спрогнозував, що в майбутньому можуть здорожчати фрукти. Щодо круп, то у зв’язку з тим, що їх вартість значною мірою залежить від імпорту, тому девальвація гривні позначиться на зростання цін на ці продукти на 20-25%.

Відтак, ціни на хмельницьких ринках суттєво не різняться. Принаймні на цю групу соціально важливих товарів. Станом на сьогодні, 28 лютого,  на ринку "Дубове" дешевше можна знайти гречку, у супермаркеті - цукор за нижчою на кілька гривень ціною.

Журналісти vsim.ua і надалі будуть слідкувати за цінами  на прилавках магазинів і на ринках.  Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Галина Свідерська

    І де ви в Дубово бачили сіль по 20? Сама дешевша по 30.
  • Андрей Гришнюк

    І навіщо зараз це порівняння?

    Якщо з березня зростуть ціни на газ,та електроенергію,а вони за собою потягнуть все інше!

    І немає чого надіятися що весна , почнеться рання городина , вона також здорожчає.

    І саме головне від чого в нас завжди відштовхуються _ "надбавки" до "пенсії".....

    Отож робіть висновки!
  • Читач47

    Гривня зміцніла, а ціни такими і залишились. І далі ростуть. Як зрозуміти, що ціни на борошно будуть зростати через обмеження експорту? Навпаки повинні знижуватись оскільки виникає надлишок в країні, тобто зростає пропозиція, а попит нижчий оскільки багато людей виїхало з країни.

    Андрей Гришнюк reply Читач47

    Який надлишок?

    Влада все вивозить.

    Меньше марафони дивіться!

    Ще не відомо чи нам вистачить...
  • viktor

    Коли зрадлива влада контролюючі державні органи за цінами,то нема чому дивуватися,скоро вибори думайте головою.

keyboard_arrow_up