Де взяти генератори у Хмельницькому: деталі і ціни

Де взяти генератори у Хмельницькому: деталі і ціни
  • Хмельницький продовжує жити в умовах постійного знеструмлення. 
  • Під час відключення світла в нагоді може стати генератор. Та виявилось, що купити його не так просто. 
  • Дізнавалися, скільки коштує генератор і де його взяти хмельничанам.

Залишитись без світла, води і зв’язку - не страшний сон, а нові реалії багатьох українців. Події жовтня показали, що повне або часткове знеструмлення для Хмельницького цілком реальне. Ми вже розповідали у попередніх матеріалах, чим необхідно запастись, коли залишились без світла. Одним із рекомендованих пунктів у списку був генератор. Звісно, для багатьох хмельничан це занадто дороге “задоволення”. Проте чимало наших читачів розповідали, що спільно з іншими мешканцями планують скидатись грішми, аби придбати станцію на під’їзд чи будинок. Розповідаємо детальніше про генератори: що це таке, для чого і за скільки пропонують у Хмельницькому?

Які є генератори?

Генератори можуть стати в нагоді на випадок відключення електропостачання. Дизельний або бензиновий генератори дозволять на певний час увімкнути електроенергію. Це може бути будь-яке електричне обладнання, якщо воно відповідає потужності. Вищевказані генератори працюють на бензині або дизелі, який можна придбати на заправках. Але варто додати, що користуватись такими приладами краще у дворі багатоповерхівки чи приватного будинку.

Наразі популярними є дизельні й бензинові генератори середнього цінового сегмента, які підійдуть для використання в якості резервного джерела живлення. Окрім цього, продавці й виробники кажуть, що такі генератори на 5-7 кВт відмінно справляються зі своїми функціями на тих ділянках, де відключення електроенергії - часте явище. 

Відео дня

Загалом окрім бензинових і дизельних генераторів, пропонують одно- чи трифазні або синхронні. 

Які ціни у Хмельницькому?

Хмельничанам можна ознайомитись з різного виду генераторами в інтернет-магазинах. Скажімо, в “Епіцентрі” вартість бензинових генераторів стартує від 10 тисяч гривень і сягає 50 тисяч. Загалом їх вага близько 40-50, а то й 90 кілограмів. Потужність різна - 1 кВт, 2.8 чи 6 кВт. В описі товару йдеться, що таке обладнання може безперервно працювати - більше 10 годин. 

Що ж до дизельних генераторів, то ціни на них вищі - від 100 тисяч гривень і коливаються в межах 500-800 тисяч і вище. 

На сайті “Rozetka” вартість бензинових генераторів починається від 15-20 тисяч гривень. Потужніші - за 25-50 тисяч.
Ціна на дизельні генератори в інтернет- магазині стартує від 100 тисяч гривень. Щоправда, вибору дуже мало. 

Немає в наявності?

Всі ціни журналістка “ВСІМ” проаналізувала на сайтах, в тому числі й гіпермаркету “Епіцентр”. Та як виявилось, придбати генератор у Хмельницькому складно. 

Зокрема, в “Епіцентрі” повідомили, що генераторів у наявності немає. Щоправда, на сайті хмельничанам пропонують ознайомитись з актуальними цінами на них. 

Немає у наявності й в інтернет-магазині Дніпро-М. Жодних деталей з’ясувати не вдалося, адже телефонна лінія з технічних причин не працювала. 

Про відсутність вибору генераторів розповіли й в оптовому магазині електротехнічної продукції. Там пояснили, що ситуація в місті пов’язана з проблемою постачання товару. Коли процес  налагодиться - наразі невідомо. 

Та повернімося до наявності: на великий вибір генераторів вдалось натрапити на сайтах оголошень. До прикладу, ОLХ - там багато вживаного обладнання, але за нижчими цінами.  Наприклад, генератор німецького виробника пропонують за 7 тисяч гривень. Вказано, що це новий товар. Щоправда, продають щонайменше по 50 штук.  Також є генератори за 20-22 тисячі. 

Нагадаємо, на випадок аварійних відключень світла влада міста теж закупляє генератори. Ними живлять медичні заклади й критичну інфраструктуру. Цього місяця міська рада виділила ще 13 мільйонів на підготовку до осінньо-зимового періоду. На ці кошти планували придбати генератори і підстанції для комунальних підприємств. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Алла Войтишук

    На проспекті цілий день немає світла,а  весь центр світиться несправедливо це
  • Вадим Миколайович

    По всій Україні нема , а от в епіцентрі є . Цікаво
  • Ірина Попсуй

    Ціна

    Віталій Даценко reply Ірина Попсуй

    Ірина Попсуй договірна
  • Оксана Заєць

    Якраз за пенсію 2300 можна купити

    Валентина Солтис reply Оксана Заєць

    Оксана Заєць Це Ви правильно пишите

keyboard_arrow_up