Депутати міськради підвищили зарплату будівельникам Палацу спорту

Депутати міськради підвищили зарплату будівельникам Палацу спорту
Будівництво Палацу спорту. Фото з архіву редакції
  • Працівникам платитимуть 12 700 гривень.

  • Таке рішення прийняли на сесії міської ради сьогодні, 26 червня.

Будівельникам Палацу спорту в Хмельницькому платитимуть зарплату на рівні 12 700 гривень. Таке рішення депутати міської ради прийняли на сесії сьогодні, 26 червня. Спортивний об’єкт на Прибузькій, 5/1А, будує ТОВ «Будівельний Альянс Груп». Ця фірма разом з виконкомом міської ради була ініціатором такого рішення.

Як пояснював раніше журналістам vsim.ua заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко, платитимуть будівельникам більше з другого півріччя цього року. За його словами, необхідність прийняття такого рішення викликана двома причинами. Перша — нестача працівників. Друга — закладена у бюджет на цей рік зарплата не відповідає середньоринковій. Зараз на будівництві спортивного комплексу платять 9700 гривень.

Нагадаємо, що будівництво Палацу спорту триває вже майже 6 місяців — з кінця грудня цього року. Загальна вартість будівництва становить близько 276 мільйонів гривень. Частину фінансують з державного бюджету, а частину з міського. З останнього вже виділили понад 28 мільйонів гривень. Для цього навіть довелося скликати позачергову сесію міської ради. Завершити будівництво мають до кінця 2020 року.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Dmitriy Shevchuk

    Відповідно і значне збільшення кошторису. БА рулить!!! Спочатку дають мінімальну вартість а по ходу будівництва вона збільшується в рази!!! І це далеко не перший обєкт!!!
  • Павло Пузир

    в бюджеті стільки грошей, шо аж дах зриває
  • Павло Пузир

    з кінця грудня цього року?, нє всє могут смотрєть в будущєє
  • Максим Старкін

    І ще особливість, хто в курсі, той знає, що до кожного  тендеру прописують нецінові умови , вагою до 30% суми лоту, щоб відшити зайвих, в тому числі і на цьому було так, прописали, що підрядник має мати більше 200 - 300 людей і великий оборот за попередні періоди. При цьому не береться до уваги той факт, що людей ніхто не тримає просто для штату, а набирають під конкретні завдання. Наявні люди на час торгів говорять лиш про завантаженість підрядника саме на той момент,  і не гарантують наявність працівників для нового об'єкту. Гарантує наявність працівників, закладена гідна оплата праці в кошторис, що подається на торги, і вона має бути закладена відповідна до реалій.  А в даному випадку, для виграшу на торгах , було закладено малі цифри на оплату праці і відповідно зменшено ціну контракту і відповідно виграно торги (плюс корупційні нецінові фактори, як то обороти за попередні періоди, і якісь особливі довідки). Почали виконувати роботи які вимагають більше техніки ніж людей, освоїли  третину вартості контракту (90 млн) і тепер коли треба починати працювати більше людьми, виявляється, що в підрядника просто немає  працівників. То для чого питається ставити нецінові фактори і відшивати всіх, адже в сучасних реаліях, таке будівництво може потягнути відносно невелика компанія зі штатом до 10 чоловік ИТР, та широкими зв'язками з вузьконаправленими підрядниками (сваї, моноліт, кладка, вентиляція, комунікації, металоконструкції, оздоблення і пр), що по факту так і відбувається навіть у випадку з будальянсом.
    Oleksandr Symchyshyn (Олександр Симчишин) Андрій Бондаренко Alyona Bereza Andriy Popyk
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up