Гамалій, Лабазюк та інші. Які зарплати у топчиновників Хмельниччини під час війни (ІНФОГРАФІКА)

Гамалій, Лабазюк та інші. Які зарплати у топчиновників Хмельниччини під час війни (ІНФОГРАФІКА)
  • За сім місяців керівництву області виплатили майже 8 мільйонів гривень.

  • Кому та скільки?

З початком повномасштабного російського вторгнення статті видатків державного та місцевого бюджетів скоротили. Зараз чимало грошей витрачають на оборону, зокрема зарплати військовим, відновлення пошкоджених війною об’єктів та допомогу переселенцям.

А які ж зарплати у цей час мають топчиновники Хмельницької області? Журналіст vsim.ua подав запит з цього приводу до обласної ради та обласної військової адміністрації. У відповідь надіслали дані щодо зарплат за січень-липень цього року за кожним місяцем окремо.

Загалом за 34 посадами виплатили трохи більш як 7,9 мільйона гривень (з податками), або в середньому щомісяця трохи більш як 1,1 мільйона. Найбільше грошей за цей час заробив голова обласної військової адміністрації Сергій Гамалій. Йому нарахували 536 тисяч гривень, або ж у середньому майже 77 тисяч щомісяця. Це, нагадаємо, разом з податками.

Відео дня

Якщо порівняти дані з середніми зарплатами минулого року, то зростання склало близько шести тисяч гривень. Це для військової адміністрації. Якщо ж говорити про обласну раду, то там зарплати стали меншими орієнтовно на чотири тисячі гривень на місяць.

Всі дані щодо зарплат винесені у таблиці. Але спершу звернемо увагу на кілька моментів:

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (57)
  • Pavel Kondrashov

    рашистким чинушам також пох...й как живут простые люди на минималку.
  • Читач53

    Ніфіга в цій країні не зміниться.Війна для дурних.Ло... хай собі гинуть.Вся міська рада корумпована на відкатах ітак,щей зарплати понамальовували,гниль.
  • Читач68

    А чи стало краше жити,? від такої праці чиновників. Ганьба!!!!!
  • Vitalii Demkiv

    Немає слів-одні емоції.Список Форбс.Війна-війною,а дерибан ніхто не відміняв. Раніше війна списувала усе - бо тоді не було інтернету. А зараз,та при таких можливостях-вам,чиновникам,слід піджати хвостики. Після війни,комусь із вас респект і повага,а комусь сушити сухарі вже!!!

keyboard_arrow_up