Гральні автомати у «Либідь Плазі»: у комісії пояснили, чому не перевірили відстань до навчальних закладів

Гральні автомати у «Либідь Плазі»: у комісії пояснили, чому не перевірили відстань до навчальних закладів
  • В межах 500-метрової зони біля «Либідь Плази» розташовані п’ять закладів освіти.

  • Закон це забороняє, однак національна комісія дозволила відкрити в готелі гральний заклад.

  • Ми отримали від комісії пояснення, чому так сталося.

Готелю «Либідь Плаза», який розташований у центрі Хмельницького, дозволили відкрити залу гральних автоматів. Таке рішення прийняла комісія з регулювання азартних ігор та лотерей 17 червня цього року. Крім того, 29 червня ця ж комісія своїм рішенням видала ліцензію на відкриття зали гральних автоматів київській компанії «Фьорст Він». Більше про це дізнавайтеся з нашого попереднього матеріалу.

Для того, аби готель мав можливість відкрити гральний заклад, він повинен відповідати ряду вимог. Зокрема, це норма щодо відстані до найближчих закладів освіти. Ось що сказано у відповідному законі:

«4. Забороняється розташовувати зали гральних автоматів:

Відео дня

…2) ближче, ніж за 500 (п’ятсот) метрів до дошкільних закладів освіти, закладів загальної середньої освіти, позашкільної, спеціалізованої, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти».

В межах 500-метрової зони біля «Либідь Плази» (Кам’янецька, 19/1-А) ми нарахували п’ять закладів освіти. Наводимо їхній перелік, а також орієнтовну відстань, розраховану сервісом «Google Earth»:

Як так сталося, що «Либідь Плазі» дозволили відкрити зал гральних автоматів попри заклади освіти поблизу? Під час підготовки попереднього матеріалу ми зверталися з цим питанням до комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, однак там попросили написати запит, що ми й зробили.

Сьогодні, 4 серпня, ми отримали відповідь. Якщо коротко — відповідність нормі закону про відповідність відстані до закладів освіти комісія не перевіряла. В отриманому нами листі йдеться, що підтвердження відповідності приміщення для організації та проведення азартних ігор у гральному закладі комісія здійснює, видаючи власнику дозвіл. Він підтверджує відповідність такого приміщення вимогам закону.

Для отримання дозволу подається заява, а також такі документи:

Інших документів для отримання дозволу законом не передбачено, відповідно, комісія не має права їх вимагати.

У своєму запиті до комісії ми просили повідомити, чи була проведена перевірка відповідності готелю нормам закону щодо відстані до закладів освіти. Крім того, просили повідомити, ким та у який спосіб вона була проведена, а також надати документ, який підтверджує відповідність готелю нормам закону щодо відстані до закладів освіти. Надати таку інформацію в комісії відмовилися, оскільки її немає.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Victor Honcharuk

    як ніби дітей будуть пускати в казіно )
  • Михаил Полевой

    Почом порішали?

keyboard_arrow_up