Скільки зірок мають готелі Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)

Скільки зірок мають готелі Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
  • Три готелі у Хмельницькому мають зіркову категорію.

  • Отримання бажаних «зірок» вимагає дотримання понад сотні стандартів.

  • Розповідаємо, скільки який статус мають готелі та як його визначають.

Літо — найпопулярніша пора для відпочинку та відпусток. Хмельничани часто вибираються на туристичні місця області, та й у сам Хмельницький приїжджають гості. А де можна зупинитися на ночівлю, якщо немає родичів чи друзів? В таких випадках найчастіше обирають готелі.

За даними сайту «Booking», у Хмельницькому налічується 15 готелів. Станом на 10 червня цього року тільки 3 готелі мають дійсну зіркову категорію. Такі дані нам надали у Державному агентстві розвитку туризму України. Детальніше в інфографіці.

Відео дня

«Либідь Плаза»

Цей єдиний у Хмельницькому чотиризірковий готель розташований у центрі міста. Категорію він отримав нещодавно — 14 травня. Вона діятиме п’ять років. За даними сайту «Booking», у готелі є 15 видів номерів вартістю від 990 до 3465 гривень на ніч.

Галерея фотографій цього помешкання

«Арена»

Цей готель також розташований у центрі міста та має три зірки. Категорія була надана 11 жовтня 2016 року та була поновлена 10 жовтня 2019-го на три роки. Для гостей пропонують 8 видів номерів вартістю від 1300 до 5100 гривень за ніч.

Галерея фотографій цього помешкання

«Фортеця»

Готель розташований на Західно-Окружній. Дві зірки отримав 26 листопада 2019-го на три роки. Налічується 6 видів номерів вартістю від 480 до 890 гривень.

Галерея фотографій цього помешкання

Які готелі втратили категорію або не змогли її отримати

Дія свідоцтва про зіркову категорію готелю «Sobkoff» закінчилася 27 липня 2020 року. До того він мав дві зірки. 16 березня цього року в отриманні трьох зірок відмовили готелю «Поділля».

До слова, якщо готель самовільно присвоїть собі категорію, ним може зайнятися Антимонопольний комітет. Такі випадки у Хмельницькому вже були. 13 листопада минулого року відділення АМКУ повідомило, що готель «Центральний» має три зірки на вивісці, хоча насправді взагалі не має категорії. Під час розгляду справи заклад усунув порушення — демонтував вивіску.

Хто та як визначає зіркову категорію

Отримання зіркової категорії готелем є добровільним. Аби мати «зірки», заклад повинен звернутися до будь-якого органу сертифікації, який має відповідну акредитацію. Це може бути як державна, так і приватна установа. У Хмельницькому зіркову категорію може призначати державне підприємство «Хмельницький науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації».

Якщо орган сертифікації визнає, що готель відповідає певній категорії, то створює комісію з питань оцінювання. Остання готує пропозицію профільній комісії Державного агентства розвитку туризму. За результатами розгляду пропозиції приймається рішення про призначення категорії або відмову в цьому. Якщо готель не відповідає нижчій категорії, ніж та, на яку подавав заявку, йому за його згодою може бути призначена менша кількість зірок.

Що повинно бути в готелі, який хоче отримати зірки

Вимоги до готелів визначені державним стандартом. Заклади можуть відхилитися від нього, лише якщо приміщення готелю є пам’яткою історії чи архітектури, і певні норми не можуть бути дотримані через необхідність збереження цієї пам’ятки. Крім того, в такому випадку недотримання певних норм не повинно спричиняти значне відхилення від стандарту.

Спершу в стандарті перелічуються вимоги, яким повинні відповідати готелі всіх категорій, наприклад:

Стандартом передбачені 134 параметри, за якими визначають зірковість готелів, — від комунікацій до вивісок. Наводимо приклади.

Опалення:

Володіння мовами:

Сервісні послуги:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up