Хмельничани, готуйтеся! З лютого подорожчає комуналка, проїзд і мобільний зв'язок

Хмельничани, готуйтеся! З лютого подорожчає комуналка, проїзд і мобільний зв'язок
  • З лютого зростуть тарифи на комунальні послуги для промислових підприємств. Їм доведеться платити більше за газ і світло. 
  • Дорожче буде обходитись проїзд у громадському транспорті і поїзді. Вартість піднімуть навесні. 
  • Спілкуватись з рідними та близькими по телефону та в інтернеті коштуватиме на 6% більше. 

З 1 лютого в Україні подорожчає електроенергія та газ для промислових підприємств. Зросте і вартість проїзду як в громадському транспорті, так і у поїздах. Збільшити тарифи планують провайдери та оператори мобільного зв'язку.

Електроенергія для підприємств подорожчає лише на 1-3%

З лютого електрика здорожчає для споживачів I та II класів напруги. Якщо у січні вартість одного кіловату для першої група була 1,55 гривень, то вже з лютого вона підросте до 1,56 гривень. Так само збільшиться і вартість одного кіловату для другої групи - з 2,02 гривень до 2,03. 

Відео дня

А вже з березня підвищиться тариф на світло для населення. Це буде останній етап зростання тарифів на електроенергію. Зараз мешканці, які використовують до 100 кіловат на місяць, платять по 0,714 гривень за кіловат. Ті, що використовують більше 100, але менше 600, - по 1,29 гривень за кіловат. А ті, що споживають більше 600, - по 1,63 гривень за кіловат. Вже за місяць хмельничани, які використовують до 100 кіловат, сплачуватимуть по 0,90 гривень за кіловат, а ті, що споживають більше 100 - по 1,68 гривень. 

Промисловці платитимуть за газ на 22% більше

З 1 лютого зросте тариф на газ для промислових споживачів без передоплати. Раніше такі підприємства платили по 7551,6 гривень за тисячу кубометрів. Тепер їм доведеться викласти 9214,8 гривень за тисячу кубометрів блакитного палива. Така ціна поширюється лише на ті підприємства, які використали понад 50 тисяч кубометрів газу та за умови відсутності боргів. 

Інші підприємстава, які використовують газ, платитимуть 10141,2 гривень за тисячу кубометрів. Зараз вартість блакитного палива для них складає 8374,8 гривень. 

Проїзд в громадському транспорту підніметься з березня

10 січня на сайті міської ради оприлюднили проект рішення, де встановлені нові тарифи. Вартість проїзду хочуть підняти на 1-1,5 гривень. За одну поїздку в тролейбусі проситимуть 2,5 гривень, а за поїздку в маршрутці та автобусі - по 4,5 гривень. 

Зараз проїхатись у "рогатому" коштує 1,5 гривень, в автобусі - 3 гривні, а в маршрутці - 3,5 гривень. 

Вартість залізничних квитків зросте на 20%

Міністерство інфраструктури опублікувало наказ, за яким проводитимуть поетапну індексацію тарифів на перевезення пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні. Вже з 1 квітня вартість квитка може зрости на 10%, а з 1 жовтня – ще на 10% у всіх категоріях поїздів та вагонів, крім вагонів 1-го класу поїздів Інтерсіті+.

Провайдери та мобільні оператори піднімуть ціну

Компанія-провайдер «Воля» з 1 лютого підвищить тарифи на пакети послуг ТБ, Інтернет, ТБ + Інтернет. Зростання вартості торкнеться і додаткових пакетів. В середньому розмір абонентської плати за послуги провайдера підвищиться до 6%.

Плата за аналогове ТБ підніметься на 7-12 гривень, а за цифрове - на 4-10 гривень. Пакет послуг Інтернет буде обходитись на 4-8 гривень дорожче. А та ТБ+Інтернет доведеться платити на 5-10 гривень більше. 

Подорожчає і мобільний зв'язок. З лютого  зросте вартість декількох тарифних планів від Київстар. Деталі читайте в публікації - Як змінились тарифи мобільних операторів у 2017 році.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • AnnaDayDream

    Віка Барицька ГОТУЙСЯ !!! ! З лютого подорожчає комуналка, проїзд і мобільний зв'язок.
  • Кувшинов Саня

    Действительно, зачем этот пиар заголовком ?! В нем одно, в тексте другое. Про поднятие тарифов было известно давно!

    Указанные мобильные тарифы тоже до сих пор действительны, как на сайте киевстара, так и в телефонах, сам на одном из них сижу !

    Artem Moroz reply Кувшинов Саня

    Кувшин, ты все понял?))

    Марк Михайлович reply Кувшинов Саня

    на сайті київстара є інфа про зміну певних тарифів. не всі тарифи міняють. відкрий посилання в тексті, там пише, які міняти будуть.
  • Сергей Райкин

    В заголовку написано "З лютого подорожчає комуналка, проїзд", а в тексті з лютого!!! НАШО ТАК БРЕХАТИ????

    Марк Михайлович reply Сергей Райкин

    очі роззуй, в заголовку пише "З лютого", просто "З" з великої букви.

    Сергей Райкин reply Сергей Райкин

    Шоб статтю прочитати? Рейтинг набити? Навіщо так робити?

    AnnaDayDream reply Сергей Райкин

    Шановний Сергію Райкін - зауважте, будь-ласка, невеличкий лікбез з "журналістики", особливо місцевого розливу.  Наприклад, у вас тематика "некошена трава у Дендропарку міста Хмельницький", щоб такі ж "искушенные читатели" як і ви, клікнули на заголовок - треба писати щось типу "В Дендропарку пропало 4ро дітей"... а далі вже в тексті писати про некошену траву. Як правило, цей "прийом" використовується всюди абсолютно.  Статті ні про що  і ВСІМ - це слова синоніми. Ви б не вимагали так багато від малоосвідчених людей )

    AnnaDayDream reply AnnaDayDream

    p.s. адмін, напряжись  мене забанити )

    ти ж умніца ! ти ж майже профі )

    Сергей Райкин reply Сергей Райкин

    Та ні, мабуть в оману ввести.
  • Mary Dovgan

    пАкращєння вже сьобгодні!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:38 150 вулиць без світла: графік відключення на тиждень у Хмельницькому 16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up