Хмельничани пересіли у тролейбуси? Проїзні квитки розібрали за три дні

Хмельничани пересіли у тролейбуси? Проїзні квитки розібрали за три дні
  • Хмельничани за три дні розкупили майже 4000 проїзних квитків.
  • Касири стверджують, такого буму ще не було. За квитками питають кожні десять хвилин.
  • В «Електротрансі» переконують, довезуть ще. Та небагато.

 

- А що проїзні цього місяця по 90 гривень? – питає жіночка в кіоску біля 1-ої поліклініки.

- Так, подешевшали на 20, - відповідає касирка.

- О, то дайте мені один.

Відео дня

- А вже немає, - каже касир, - розібрали всі.

- Як? - питає розгублено жінка. – І вже не буде.

- Я не знаю. Може, ще довезуть. Цього місяця просто ажіотаж за проїзними.

Таку розмову журналіст vsim.ua почула сьогодні, 2 березня, на зупинці біля поліклініки №1. Виявляється, в місті розкупили проїзні квитки на тролейбуси. Чому так масово розібрали талони на проїзд та що робити тим, хто не встиг їх придбати?

Розібрали все і ще питають

Касири, що торгують в центрі міста зізнаються, подібного буму на громадські проїзні ще не було. Відколи в “Електротрансі” вирішили підняти ціну на проїзд, хмельничани порахували, що користуватися проїзним дешевше, аніж платити щоразу за звичайний квиток в “рогатому”. Нагадаємо, що вартість проїзду з 1,50 гривні підскочила до 2,50 з 1 березня. Щомісяця квитки залишались, тож зайві доводилось здавати.

- Ми працюємо з 27 числа попереднього місяця по 7 число наступного. А цього вийшли на день раніше, 26, бо лютий був коротший, - каже касир Тетяна, що працює біля поліклініки. – Мені привезли 150 “дорослих” проїзних цього разу. То буквально за кілька днів люди їх розібрали. То довезли ще 50 проїзних. І ті розкупили. Та й питають щодня за ними. Але то не дивно, вони були по 110, а тепер он – дешевші стали.

Справді, впродовж 10 хвилин, які журналіст спілкувалась з касиром, охочих придбати приїзний підійшло троє. Тетяна каже, учнівські та студентські не розбирають. В середньому за місяць купує 50 студентів та 100 учнів. Так і цього разу. А з «дорослими» проїзними просто ажіотаж.

- В мене вже немає жодного проїзного за 90 гривень, - розповідає касир Зінаїда, що торгує квитками на зупинці «Юність». – Мала цього місяця 120 штук. Всі розібрали. І ще питають щодня. А в мене ж завжди ще й зайві лишалися.

На питання, чи довезуть ще проїзні квитки за 90 гривень Зінаїда лише знизує плечима. Мовляв, звідки ж їй знати. Теж саме відповідає жіночці, що підійшла придбати квиток. А от студентські та учнівські є в наявності в обох касах.

Проїзні довезуть, але небагато

На підприємстві «Електротранс» розповідають, що цього місяця замовили 3800 проїзних квитків по 90 гривень. Це, кажуть, вдвоє більше, аніж раніше.

- Цього разу ми замовили квитків на 342 тисячі гривень, - розповідає vsim.ua керівник ПП «Електротранс» Віктор Паламарчук. – І рахуйте, що з 27 лютого і по сьогоднішній день вже всі продані. Розібрали, та й слава богу. Людям вигідно їх купляти, це ж 18 поїздок за 90 гривень.

Віктор Паламарчук каже, що квитки для хмельницьких тролейбусів замовляють у Львові. Підприємство вже домовилось, аби надрукували ще одну партію.

- Ми випросили в замовників ще проїзних, - каже Віктор Паламарчук. – Директор типографії погодився у вигляді виключення ще наштампувати 600 штук. Вже завтра на ранок вони будуть в нас. Квиток же разовий. Ми не можемо замовити проїзні мішками і витрачати на це кошти, бо наступного місяця він вже буде непридатний.

Керівник розповів, що з 14 по 17 березня планують продавати проїзні за півціни. Яким чином це збираються робити, якщо люди масово розбирають проїзні за повну вартість, залишається загадкою. Кажуть, при замовлені проїзних на наступний місяць будуть враховувати теперішній ажіотаж.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Правдонька

    Доки керувати Електротрансом буде старий Паламарчук (депутат від ригівського Гереги), доти будемо їздити на старому й не відремонтованому транспорті. Він не може, щоб не красти. Там і в колективі корцпція і чхема відмиття грошей. Знайомий через це звільнився.
  • Мастер Автополив

    Скажут по 5 и будем платить. Иначе как агрессию отражать?

    Олег reply Мастер Автополив

    не їздити і все! Влітку ходити пішки можна. От весна прийшла . А зимою на лижі встанемо. Зими тож цього року нічо так
  • Евгений Белоусов

    Все це балачки, бо навіть місцева влада порушує права місцян. Так, рішенням Хмельницького міськрайонного суду було зупинено виконання рішення Хмельницького міськвиконкому до вирішення справи по суті у суді. Не зважаючи на це, у тролейбусі № 283, близько 126 години мене примусили купувати квиток за 2,5 грн., погрожуючи зверненням до поліції

    Олег reply Евгений Белоусов

    Судовий позов стосувався рішення якраз в частині плати в автобусних маршрутах і маршрутних таксі. Про тролейбуси мова не йшла. Тому забрати вас мєнти мали цілковите право. За грубість. Незнання не звільняє людину від відповідальності!!!!
  • Ірина Волошина

    Я теж хотіла купити і вже не було. А в троліках вже беруть по 2,5! Ну нехай, за нові, я ще можу зрозуміти, але за що платити 2,5 в старому смердючому тролейбусі?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up