Хмельничанин відсудив у “Теплокомуненерго” 65 тисяч гривень

Хмельничанин відсудив у “Теплокомуненерго” 65 тисяч гривень
Фото ілюстративне
  • Ще одна історія про затоплену квартиру. 

  • Цього разу потоп стався із дахової котельні, яку експлуатує комунальне підприємство. 

  • Власник помешкання просив відшкодувати йому ремонт, але комунальники йому відмовили. 

Це трапилось у травні 2022 року. В обласному центрі із котельні, яка стоїть на даху, затопило помешкання однієї із квартир. Котельня належить комунальному підприємству “Хмельницьктеплокомуненерго”. 

У черні працівники теплокомуненерго відремонтували стелю й стіни в затопленому помешканні. Але через кілька тижнів власник побачив, що через підтоплення у спальні пошкодився ламінат. Та на підприємстві відмовилися усувати ці наслідки. 

Тож хмельничанину довелося замінювати підлогу за свій кошт. Він каже, що витратив 62 640 гривень на матеріали, вартість робіт, занесення й винесення меблів і будівельного сміття. Розрахунки матеріальних збитків на його замовлення проводило господарське товариство. 

Відео дня

Після того чоловік подав до суду на комунальне підприємство. Просив відшкодувати цю суму та ще 36 590 гривень моральної шкоди.

Але Хмельницький міськрайонний суд у задоволенні позову йому відмовив. Через недостатність доказів, повідомляє апеляційний суд

Тоді позивач подав апеляцію. 

— Представник відповідача не скористався своїм правом заявити в суді клопотання про призначення судової будівельно-технічної експертизи з метою з`ясування питання щодо причин залиття водою квартири та розміру заподіяної цим залиттям шкоди позивачу, – зазначає суд.

Отож, Хмельницький апеляційний суд скасував попереднє рішення міськрайонного суду та ухвалив нове. Позов задовільнили частково — суд присудив стягнути з «Хмельницьктеплокомуненерго» на користь позивача 62 640 гривень майнової та 2 000 моральної шкоди.

Нагадаємо ще одну історію про затоплену квартиру. Хмельничанка Наталія вимагає відшкодувати ремонт в УМК “Центральна”. Чому її квартиру затопило та що кажуть в УМК читайте за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Дмитрий Гулевский

    Красень. А хто був адвокатом по справі?

    ЧитачЧитачів reply Дмитрий Гулевский

    Напевно адвокати Ігор Головань та Ілля Новіков.

    PutnickFree reply ЧитачЧитачів

    тоді ще б кілька мільйонів відсудили😂😂😂

keyboard_arrow_up