Пенсії, виплати, перехід на літній час: усі зміни для хмельничан із 1 березня 2023 року

Пенсії, виплати, перехід на літній час: усі зміни для хмельничан із 1 березня 2023 року

Ми дібрали для вас всі оновлення, які торкнуться жителів області із початком весни. 

Із першого березневого дня на українців та жителів Хмельниччини зокрема знову чекає ряд змін. Найголовніші серед них — підвищення пенсій, виплати військовим, вихідний на 8 березня та перехід на літній час. 

Індексація пенсій

Із 1 березня 2023 року збільшені на 19,7% пенсії отримають 10,5 мільйонів українців. Розмір підвищення розраховуватиметься індивідуально. Відсоток будуть розраховувати від суми пенсії без урахування надбавок (доплати за вік, стаж тощо). Тобто чим більший розмір пенсії, тим більшою буде доплата.

Але в середньому підвищення пенсій становитиме від 400 до 700 гривень. Максимальна сума, на яку можуть збільшити пенсію становить 1500 гривень. Для пенсій, призначених у 2020−2022 роках, мінімальний розмір підвищення становитиме 100 гривень. Детальніше про те скільки та кому підвищать читайте в матеріалі У березні пенсії мають підвищити на 20%: подробиці

Відео дня

Виплати військовим

Із березня військовослужбовцям в Україні будуть нараховувати виплати за новими правилами. Цей порядок був введений ще з 1 лютого, але працювати почне зараз:

Крім цього, 30 тисяч винагороди скасують для військових, які проходять службу у військових частинах і підрозділах поза районами ведення бойових дій, а також строковиків, курсантів, офіцерів управлінь і штабів. Більше про виплати бойових читайте у матеріалі за посиланням

Тарифи

Основні комунальні тарифи – на газ, тепло та гарячу воду до закінчення дії воєнного стану зростати не будуть. 

Вартість електроенергії, зафіксована як мінімум до кінця опалювального сезону 2023 року, становить: 

Не зміниться і вартість послуг з водопостачання та водовідведення. Які зараз тарифи діють у Хмельницькому читайте у матеріалі Комунальні тарифи для хмельничан: які діють зараз і що буде далі

Вихідний 8 березня та перехід на літній час

Вихідний на 8 березня цьогоріч припадає на середу. Цей день мав бути вихідним для хмельничан. Однак відповідно до статті 6 Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" під час воєнного стану додаткові вихідні скасовуються. Більше про вихідні читайте у матеріалі В Україні хочуть скасувати 8 березня та 1 травня та встановити вихідні на інші свята

Перехід на літній час 2023 пройде в останню неділю березня. У 2023 році це буде 26-го числа. Годинник переведуть на одну годину вперед.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач57

    Що дає переведення годинника?Якщо ввечері пізніше включиш світло,то ранком пізніше виключиш,небачу ніякого сенса у цьому.
  • Читач77

    Сколько можно переводить часы? Перевод часов уже доказано, что экономии никакой, а на здоровье сказывается. Вывод нулевой.

    Читач16 reply Читач77

    Ну це в орків доказано, що економії ніякої. Але Запад і Америка вважають що є, і переводять годинники.
  • Master

    щоб ви в пеклі горіли за переведення годинників і хай вам так крутить у голові, як ви світом

keyboard_arrow_up