Квартиру затопило: хмельничанка вимагає в комунальників відновити зіпсований ремонт

Квартиру затопило: хмельничанка вимагає в комунальників відновити зіпсований ремонт
Тут і далі фото Суспільного
  • Рік тому Наталія зробила ремонт у своєму помешканні. 

  • А через 2 місяці її житло затопило під час зливи. 

  • Жінка звернулась до УМК з вимогою відшкодувати ремонт. 

Мешканка обласного центру Наталія Дорчинець вже 10 місяців намагається зобов’язати управляючу муніципальну компанію "Центральна" відновити ремонт у її квартирі. Його зіпсувала сильна злива у квітні минулого року. 25 квітня оселю на останньому поверсі п’ятиповерхівки затопило. У червні міська влада зобов’язалася відновити ремонт. Минув майже рік, та цього досі не зробили, розповідає жінка Суспільному.

Підтоплювало й раніше

Наталія додає, що її квартиру підтоплювало увесь час. Ще до того, як жінка зробила ремонт, помешкання затоплювало через слухове вікно на даху.

— Постійно чорно було і грибок був. І ми його виводили, сушили, постійно двері відкривали, коли літня погода, — каже хмельничанка.

Відео дня

Вони кілька років робили ремонт. А в лютому 2022 року нарешті його закінчили. Всього 2 місяці прожили у відремонтованому помешканні, а після зливи 25 квітня квартиру затопило.

— Через це віконце, аварійне, до нас затікала вода. Цілу ніч просто на цю стелю текла вода. Це був другий день Пасхи. Ми звернулись в УМК "Центральна", — розповідає Наталія.

Просила відшкодувати ремонт

Наталія кілька разів просила комунальників, однак то було безрезультатно. Тоді вона звернулась до Департаменту інфраструктури міста. У червні її помешкання обстежили та надали письмову відповідь, в якій зобов’язали УМК "Центральну" відшкодувати витрати та відновити ремонт.

— Гроші, 844 гривні, нам повернули за рахунок квартплати, а пошкоджений ремонт ніхто не відновив. І ми чекали-чекали. З жовтня ми просто перестали платити квартплату, поки не буде відновлено пошкоджений ремонт, — пояснює жінка.

Тепер через несплату УМК надсилає родині Дорчинець попередження про відключення світла та води. Наталія вже консультувалась із "Хмельницькводоканалом" та "Хмельницькобленерго". Їй сказали, що такі листи-попередження — неправомірні.

— Я телефонувала на гарячу лінію, розказала свою ситуацію, що ЖЕК мені погрожує відключити в моїй квартирі воду та світло. Мені сказали на гарячій лінії, що вони не мають права, оскільки в нас немає заборгованості і в нас контракт підписаний з ними, а не з ЖЕКом, — зазначає власниця житла.

“Роззуватися під дверима не будуть”

Наталія Вітковська — заступниця директора Департаменту інфраструктури — повідомила, що комунальники готові в будь-який час завітати до помешкання аби відновити ремонт. 

Коли дасть доступ сьогодні мешканка до квартири. Скажу одразу, люди, які проводять відновлювальні роботи, мають спеціальну форму і роззуватися під дверима квартири вони не будуть, — каже Вітковська.

Натомість Наталія Дорчинець додає, що комунальники досі до неї не приходили.

— Наталія Вітковська приходила з Ігорем Білокриницьким, своїм підлеглим. Я запропонувала одягнути тапочки або бахіли. Вона обрала і одягнула на ноги бахіли. А Білокриницький сказав: "У вас килимів нема, я не буду роззуватися". Я йому запропонувала бахіли, він не захотів, — говорить Наталія.

Сам же Ігор Білокриницький, який є директором управляючої муніципальної компанії "Центральна" відмовився коментувати ситуацію Суспільному.  Адвокат Андрій Місяць каже, що власниця квартири має право подати до суду.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Андрей Кузнецов

    Не може бути такого
  • ЧитачЧитачів

    А ху ху не хо хо. Це форс-мажорні обставини.

keyboard_arrow_up