Хмельницькі перевізники шукають водіїв: які вимоги та зарплата

Хмельницькі перевізники шукають водіїв: які вимоги та зарплата
  • Хмельничан містом возять сотні водіїв тролейбусів та автобусів.

  • Водночас у цій сфері катастрофічно не вистачає кадрів.

  • Ми дізналися, де шукають працівників, які до них вимоги та скільки грошей їм пропонують.

Маршрути громадського транспорту Хмельницького обслуговують дев’ять перевізників. Це комунальний «Електротранс», приватні фірми та ФОПи. Ми вирішили дізнатися, чи потрібні їм водії, а якщо так, то які вимоги та умови.

Нам вдалося отримати інформацію від трьох перевізників. Це «Електротранс», ФОПи Олександр Мішин та Віталій Марценюк. Директор ТОВ «Хмельницьке таксі» Валентина Мороз підтвердила, що її підприємство наймає водіїв, однак не надала детальну інформацію про вакансію.

Хмельницьке комунальне підприємство «Електротранс»

Вакансія «Водій пасажирського автобуса»

Відео дня

Вимоги:

Умови:

Необхідність набирати водіїв автобусів на підприємство зумовлена очікуваним придбанням нового транспорту. Про це журналістам vsim.ua розповіла начальник відділу кадрів «Електротрансу» Наталя Процюк. Водійський стаж тривалістю три роки кандидати на посаду можуть довести такими способами:

За наявності перерваного стажу проводиться оплачуване стажування.

В «Електротрансі» не навчають на категорію «D», однак за умови працевлаштування на іншу посаду (наприклад, слюсарем) можливе подальше направлення в автошколу Товариства сприяння обороні України у Хмельницькому. Пільговий вихід на пенсію можливий за умови набуття стажу 12,5 року на міських тролейбусних та/або автобусних маршрутах. Надалі планується підвищення зарплати у зв’язку з підписанням нової галузевої угоди.

Вакансія «Водій пасажирського тролейбуса»

Вимоги:

Умови:

Навчання на категорію «T» в «Електротрансі» проводять для груп по 14 осіб. Курс розпочинається за умови набору такої кількості охочих. Наталя Процюк розповіла, що станом на зараз група практично набрана — залишається декілька вакантних місць. Пільговий вихід на пенсію можливий за умови набуття стажу 12,5 року на міських тролейбусних та/або автобусних маршрутах. Надалі планується підвищення зарплати у зв’язку з підписанням нової галузевої угоди.

Контакт: 0675989135 — відділ кадрів

ФОП Марценюк Віталій Михайлович

Вакансія «Водій пасажирського автобуса»

Вимоги:

Умови:

Партнер Віталія Марценюка Ігор Гуменний у коментарі журналістам vsim.ua розповів, що водії потрібні для мікроавтобусів на міських маршрутах. За його словами, працівників не вистачає, тому що вони виїжджають за кордон.

— Стаж потрібен від трьох років, але ми потім ці питання обговорюємо при індивідуальній зустрічі, чи працював, чи не працював, зі стажем він, без стажу. Але оскільки у нас зараз катастрофічно не вистачає водіїв, бо більшість в Польщу повиїжджали, то беремо багатьох, — розповів Ігор Гуменний.

Контакт: 0677901534 — Ігор Гуменний

ФОП Мішин Олександр Володимирович

Вакансія «Водій пасажирського автобуса»

Вимоги:

Умови:

Олександр Мішин відомий у Хмельницькому перш за все як перевізник на маршрутах №21 та №22. Станом на зараз це єдиний у місті приватний перевізник, який випускає на маршрути великогабаритні автобуси.

У коментарі журналістам vsim.ua Олександр Мішин розповів, що набирає водіїв не тільки на звичайні маршрути у місті, а й на регулярні спеціальні та нерегулярні перевезення, а також перевезення по Україні та за кордон.

Контакт: 0673809676 — Олександр Мішин

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Іван Косин

    Геморой!

keyboard_arrow_up