Тролейбус у Книжківці. Заступник Симчишина прокоментував петицію хмельничанина

Тролейбус у Книжківці. Заступник Симчишина прокоментував петицію хмельничанина
Фото з архіву редакції
  • Містянин пропонує продовжити маршрути №4 та №4А.

  • До слова, запуск тролейбуса в мікрорайон планували ще 2019 року.

Пустити тролейбус у Книжківці — таку пропозицію на порталі місцевих петицій висловив хмельничанин Віталій Лабчук. На його думку, варто продовжити тролейбусні маршрути №4 та №4А, аби вони прямували з кінцевої Ракового. Ми проаналізували ідею хмельничанина та запитали про це в заступника міського голови.

Що пропонує Віталій Лабчук

Зараз в мікрорайон пролягають три автобусних маршрути — №23, №24 та №36. Перші два їдуть з Ракового вулицями Орлика, Раєвського та Зеньковського. Маршрут №36 прямує з боку Пілотської на вулицю Багалія.

Автобусні маршрути у Книжківцях

Віталій Лабчук пропонує продовжити в Книжківці тролейбусні маршрути №4 та №4А. На його думку, вони мають прямувати такими вулицями:

Відео дня

Таким чином маршрут в межах мікрорайону повинен мати вигляд петлі.

У петиції хмельничанин написав, що відстань в обидва боки для тролейбусів складатиме два кілометри, час — шість-вісім хвилин. Кінцеву зупинку він пропонує облаштувати на Зеньковського біля магазину.

Оскільки у Книжківцях немає контактної мережі, тролейбуси повинні їхати тут з використанням бортових акумуляторів. Віталій Лабчук зазначає, що опускання та підняття струмоприймачів можна робити автоматично без участі водія, як це вже реалізовано в інших містах України.

Ширину вулиці Орлика хмельничанин вважає достатньою для тролейбусів, а на решті вулиць рух має бути одностороннім. Крім того, на його думку, підйом на Орлика при русі в бік Ракового також не є перешкодою. Також Віталій Лабчук звертає увагу на те, що запуск тролейбуса з Книжківців до автостанції №2 вже розглядався у міськраді раніше.

Звернення створене на порталі місцевих петицій 28 серпня. Відтоді воно набрало два голоси.

Що каже заступник Симчишина

Про петицію хмельничанина ми запитали у заступника міського голови Хмельницького Миколи Ваврищука. Він розповів, що це питання потребує докладного вивчення. Вже після цього на петицію дадуть відповідь.

— Там дорожні обставини можуть бути дуже складними для великого габариту. Тобто тут треба буде вивчити це питання. Там є підйоми достатньо великі, і тут питання безпеки великого габариту. Тому треба вивчати й дивитися. Це комплексне питання, питання і ширини вулиць, і підйому, і загалом поворотів крутих, тобто тут більш безпека дорожнього руху буде вивчати, у нас є відділ в «Електротрансі», який може поїхати, і плюс управління транспорту це вивчить спільно з поліцією, — розповів Микола Ваврищук.

Чиновник також зазначив, що запровадження нових автобусних маршрутів у Книжківці найближчим часом не планується. Однак це питання розглядатимуть під час розробки Плану сталої мобільності. Про цей документ ми розповідали раніше в окремому матеріалі.

Як ви вважаєте, чи можна запустити тролейбус у Книжківці й чи потрібен він там? Висловлюйте свої думки в коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • Лена Ковальчук-Тюх

    В дальні Гречани і на маршрутці не доїдеш
  • Оксана Сорока

    Ідея хороша якби не одне але...У нас на вулиці Орлика, на жаль, не проїде тролейбус. Постійна підвищена небезпека буде при зустрічному роз'їзді на закритому перехресті з вул. Житня. Там ледь розминаються два легкових автомобілі... Уявіть що буде з тролейбусом..(( Варіант- не варіант!
  • Виктор Истомин

    А потім давайте в Пирогівці
  • Tatyana Korman

    Так,  дуже добре тролейбус у Книжківці ! Підтримуємо!

keyboard_arrow_up