Хмельницьку стоматполіклініку приєднають до лікувально-діагностичного центру

Хмельницьку стоматполіклініку приєднають до лікувально-діагностичного центру
Фото з сайту medics.com
  • КП є одним із найбільш збиткових у місті.

  • Минулого року воно вийшло у «мінус» на понад мільйон гривень.

Комунальне підприємство «Медичний стоматологічний центр», також відомий як стоматполіклініка, ліквідують. Його приєднають до іншого комунального підприємства — «Хмельницького міського лікувально-діагностичного центру». Останній вже об’єднує п’ять поліклінік Хмельницького. Таким чином стоматполіклініка стане шостим підрозділом підприємства.

Рішення про ліквідацію стоматологічного центру прийняли на сесії міської ради сьогодні, 17 червня. Міський голова Олександр Симчишин пояснив, що так вирішили зробити через незадовільний фінансово-господарський стан стоматполіклініки. Фактично вона продовжить працювати, але вже як частина лікувально-діагностичного центру.

Комунальне підприємство «Медичний стоматологічний центр» було зареєстроване у вересні 1996 року. Зараз його керівником є Наталія Іванців. Нагадаємо, що за результатами 2021 року установа була третьою за збитковістю серед комунальних підприємств Хмельницького. Вона спрацювала з «мінусом» у 1,14 мільйона гривень. Гірші результати мали тільки «Електротранс» та «Міська комунальна аптека „Віола“».

Відео дня

Комунальне підприємство «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр» зареєстрований у травні 2019 року. Саме в той період відбувалася медична реформа. Зараз установа об’єднує п’ять поліклінік, які розташовані на Подільській, проспекті Миру, Майборського, Інститутській та Волочиській. У 2021 році підприємство було одним із найбільш прибуткових — «плюс» склав 64,91 мільйона гривень. Керівником є Людмила Слободяник. Такі дані є у сервісі «YouControl».

Додамо також, на сесії сьогодні було створене нове комунальне підприємство — «Навчально-тренувальний центр Хмельницької міської територіальної громади». Основним його завданням є забезпечення військової підготовки серед мешканців міста.

Нагадаємо, що міська рада також має намір ліквідувати ще два комунальних підприємства:

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Читач61

    А як же приватні кабінети виживають?

    ЧитачЧитачів reply Читач61

    Кожен лікар (не тільки стоматологи) мають приватну практику і на прийомах у держлікарнях направляють до себе у приватні кабінети.
  • Qwerty Йцукен

    Я в обласній стоматполіклініці змушений платити готівкою. Там така процедура поставлена на потік. А в касу лише з незначними проплатами відправляють
  • ЧитачЧитачів

    А Наталю Іванців під суд.
  • ЧитачЧитачів

    Збиткова установа! Стоматологічна лікарня! Де космічні тарифи!!!

keyboard_arrow_up