Найбільш збиткові та прибуткові комунальні підприємства Хмельницького (РЕЙТИНГ)

Найбільш збиткові та прибуткові комунальні підприємства Хмельницького (РЕЙТИНГ)
Фото з сайту Хмельницької міської ради
  • Всі КП міста минулого року разом вийшли в «плюс».

  • Сумарний прибуток склав майже 237 мільйонів.

У Хмельницькій ОТГ є 42 комунальних підприємства. Переважно вони займаються наданням комунальних послуг, медичним обслуговуванням, підтриманням чистоти та порядку в громадських місцях.

У міськраді підготували звіт щодо дільності підприємств у 2021 році. Відповідний проєкт рішення опублікований на її сайті. Зокрема, там ідеться про те, які підприємства мають найбільший збиток, а які — найбільший прибуток.

Найбільш збиткові комунальні підприємства у 2021 році:

Відео дня

Найбільш прибуткові комунальні підприємства:

Прибуток всіх комунальних підприємств разом у 2021 році склав 236,76 мільйона гривень. Для порівняння, 2020 року цей показник 55,51 мільйона гривень.

У документі також зазначені рекомендації для комунальних підприємств. Перелічимо їх для тих, хто має найбільший збиток.

«Електротранс»:

«Міська комунальна аптека „Віола“»:

«Елеватор»:

«Спортивно-культурний центр „Плоскирів“»:

Нагадаємо, що протягом цього року міськрада вже почала або має намір почати припинення ряду комунальних підприємств, а саме:

Додамо також, що цього місяця з’явилася інформація про можливе розділення «Електротрансу» на два комунальних підприємства — тролейбусне та автобусне. Плани, які розглядали у міськраді, передбачають, зокрема, облаштування окремого автобусного депо.

Втім, у міськраді можливе утворення нового КП заперечили. Заступник міського голови Микола Ваврищук розповів, що йшлося про відокремлення автобусного парку до іншого КП. А після 24 лютого це питання поставили на паузу.

Необхідність розділення тролейбусів та автобусів пояснювали браком місця в депо на Тернопільській, особливо з урахуванням планів на придбання нового транспорту. Крім того, директор «Електротрансу» Сергій Бобух розповідав, що обслуговування тролейбусів та автобусів має різну специфіку. Якщо по тролейбусних перевезеннях підприємство виходить «в нуль», то по автобусних — ні.

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач 007.

    Короче все готують під приватизацію для своїх людей за копійки
  • PutnickFree

    Збиткова аптека :)

    Електротранс взагалі супер, ще б написали скільки він зжерає коштів з міського бюджету. Тролейбуси їм купляють, за пільговиків платять з податками теж комунальникам простіше і досі збиткові???
  • Ольга Неклюенко

    Мені дуже цікаво звідки в дитячій лікарні стільки мільйонів прибутку

    PutnickFree reply Ольга Неклюенко

    особливості статистики і підрахунку - освоєно коштів, залучено інвестицій ;)

keyboard_arrow_up