Хто і за скільки переробляє небезпечне сміття, яке хмельничани здають в «Екобус» (ІНФОГРАФІКА)

Хто і за скільки переробляє небезпечне сміття, яке хмельничани здають в «Екобус» (ІНФОГРАФІКА)
Фото з сайту Хмельницької міської ради
  • Мешканці Хмельницького приносять в «Екобус» тонни відходів, аби ті не потрапили на сміттєзвалище.

  • Хто і що з ними робить після цього?

Щомісяця в різних куточках Хмельницького на містян чекає «Екобус». Туди можна здати небезпечні відходи, а саме:

  • Відео дня
    /li>

Окремий збір всього цього організували, аби не допустити потрапляння на сміттєзвалище та подальшого забруднення довкілля.

Куди ж потрапляють небезпечні відходи після того, як хмельничани здають їх в «Екобус»? Про це ми запитали у фахівця зі зв'язків з громадськістю та пресою офісу «Розумне довкілля. Хмельницький» Ксенії Косюк. Отож, комунальне підприємство «Спецкомунтранс», яке займається збором відходів, має укладені договори з двома установами.

Перша — це дочірнє підприємство «Боднарівка» комунального підприємства «Зелений Львів». Туди відправляють термометри та енергозберігаючі й люмінесцентні лампи. Як повідомили у «Розумному довкіллі», завод є унікальним для України. Він працює за принципом «zero waste» з замкнутим циклом, тобто є повністю безвідходним.

На підприємстві можуть переробляти 200 кілограмів відходів на годину. Це еквівалентно 500 трубчастим лампочкам або 800 компактним люмінесцентним.

Друга установа, з якою «Спецкомунтранс» має договір — це ТОВ «Екологічні інвестиції» з Києва. Фірмі віддають батарейки, медикаменти, електричне та електронне обладнання, побутову хімію, фарби, клеї та розчинники. Батарейки компанія накопичує та відправляє на переробку в Румунію. Медикаменти спалюють під дією високої температури, а все інше переробляють.

Протягом минулого року хмельничани здали в «Екобус» понад 9 тонн батарейок, акумуляторів, тари від хімічних речовин, медикаментів та електроніки, а також понад 19 тисяч штук термометрів та ламп. Детальніше дізнавайтеся з інфографіки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Руслана Величко

    дорогувато виходить

keyboard_arrow_up