Хто має право на виплати, якщо військовий у полоні або зник безвісти

Хто має право на виплати, якщо військовий у полоні або зник безвісти
  • Розповідаємо хто має право на виплати, як їх видають, які документи потрібні та що робитимуть з грішми, якщо хтось відмовиться від виплат. 

Члени сімей зниклих безвісти або полонених військових мають однакові соціальні гарантії. Також за військовослужбовцями зберігається в повному обсязі заробітна плата. А по поверненню з полону бійці мають право на виплату від Міністерства реінтеграції. Якщо ж захисник перебуває в полоні чи зник безвісти, то ці виплати отримують його рідні. Це регулює постанова Кабміну від 30 листопада 2016 р. № 884. 

Хто має право на виплати

Право на виплати, зокрема й додаткові та інші види грошового забезпечення, мають такі члени сім'ї:

  • Відео дня
    /li>

Перелік наведено в порядку черговості. Якщо хтось відмовляється від виплати, тоді його частка рівномірно розподіляється між рештою тих, хто має право на грошове забезпечення.

Що ж робити тим, у кого хтось із родичів чи близьких військових потрапив у полон, був взятий у заручники, був інтернований до іншої держави чи зник безвісти, а рідні вже подали відповідні заяви на розшук?

З дня такої події грошове забезпечення виплачується членам сімей за їхньою заявою на ім’я командира (начальника, керівника) військової частини (установи, організації). Відповідну заяву можна написати безпосередньо в частині або у найближчому ТЦК та СП.

Які для цього необхідні документи:

Як відбувається виплата

Виплати видають щомісяця на підставі наказів командирів (начальників, керівників) військових частин (установ, організацій) членам сімей захисників:

Їх виплачують не довше, ніж до дня виключення військовослужбовця зі списків особового складу військової частини (установи, організації). Йдеться як про грошове забезпечення таких військових, так і додаткову винагороду у розмірі 100 000 гривень на місяць. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up