Із січня хмельничанам у Німеччині збільшили виплати. Скільки тепер отримуватимуть

Із січня хмельничанам у Німеччині збільшили виплати. Скільки тепер отримуватимуть
  • Щомісячна допомога для українських біженців зросла на 40-50 євро. 

  • Сума виплат відрізняється ля різних категорій населення.

Новий рік зазвичай приносить зміни. Раніше ми писали що зміниться з 1 січня для хмельничан. В переліку — пенсійні виплати, соцдопомога, мінімальна зарплата, прожитковий мінімум, тарифи на комуналку та поштових операторів. Детально про це можна прочитати у матеріалі Всі зміни для хмельничан з 1 січня

Під час війни чимало хмельничан виїхали за кордон. Там знайшли тимчасовий прихисток та налагодили побут. Чимало країн надають українцям фіндопомогу чи соцвиплати. Час від час суму виплат змінюють.

Так, від 1 січня 2023 року в Німеччині підвищують розмір допомоги, яку українські біженці отримуватимуть нарівні з німцями. Розмір виплат зросте на 40-50 євро на місяць. Ця допомога з безробіття стане частиною базового доходу громадян. Про це зазначає видання Redaktions Netzwerk Deutschland.

Відео дня

З 1 січня для різних категорій виплати будуть такими: 

Як і раніше українці зможуть в'їжджати до Німеччини без візи та перебувати там до 90 днів без посвідки на проживання. Для отримання дозволу на проживання для тимчасового захисту заяву потрібно подати протягом 90 днів після першого в'їзду до країни.

Приймають переселенців у 6 федеральних землях та оселяють у центрах для біженців, доки ті не знайдуть краще тимчасове житло.

Нагадаємо, нині на Хмельниччині перебуває більше 2 тисяч внутрішніх переселенців лише з однієї Херсонщини. Кожен знайшов тут прихисток: 865 херсонців поїхали до родичів, а 1 170 людей поселили в місця компактного проживання.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ХУСТ ЛЕНОВ

    От тільки хмельничанам збільшили, а тим хто з вінничини то ні?

keyboard_arrow_up