Кам’янець перерахував постраждалому Херсону 1 мільйон гривень

Кам’янець перерахував постраждалому Херсону 1 мільйон гривень
Колаж vsim.ua

Ці кошти підуть на відновлення пошкоджених об'єктів критичної інфраструктури.

Під час війни українці гуртуються та допомагають один одному. Так, після прильоту по військовій частині в Грузевиці жителі Летичівської, Сатанівської, Шепетівської, Старокостянтинівської та інших громад допомагають відновлювати домівки постраждалих. 

А громада Кам’янця-Подільського допомагає матеріально деокупованому Херсону. Так, вчора Херсонська громада отримала від Кам'янця 1 мільйон гривень допомоги. Ці гроші раніше виділили з бюджету громади на відновлення пошкоджених об'єктів критичної інфраструктури. Про це повідомив міський голова Кам’янця Михайло Посітко. 

— Ці кошти їм дуже потрібні: з початку повномасштабного вторгнення місто — щодня під обстрілами, багато руйнацій, і, на жаль, втрат. Буквально вчора (16 травня — ред.) ворог 13 разів обстріляв Херсонську громаду. Тому можемо допомогти — допомагаємо. Кожен кам'янчанин дотичний до цієї підтримки. Адже ці кошти — це кошти платників податків. Здолаємо зло, яке прийшло на нашу землю, разом! — написав Посітко та додав світлини постраждалого Херсону. 

Відео дня

Нагадаємо, з минулого року до Хмельницького із Херсону щодня ходить евакуаційний потяг. На пероні переселенців зустрічають працівники ДСНС та психологи. Допомагають з поселенням та оформленням допомоги. 

Графік евакопотягу

Додамо, евакопотяг зі спеціалізованими вагонами для евакуації маломобільних осіб з Херсону до Хмельницького ходить щодня. Поїздка абсолютно безкоштовна. 

Евакуаційний потяг відправляється з вокзалу в Херсоні щоденно о 15.27. Та спершу слід зареєструватися на посадку. Для цього необхідно попередньо звернутися на гарячі лінії Херсонської обласної військової адміністрації або ж приїхати на залізничний вокзал щонайменше за 3-4 години до відправлення.

Гроші та поселення на Хмельниччині

У Мінреінтергації додають, що одразу ж після прибуття до Хмельницького, прямо на вокзалі, Укрпошта виплачує внутрішньо переміщеним особам кеш-допомогу від держави у розмірі 2 тисяч гривень для дорослих і 3 тисяч гривень для дітей та осіб з інвалідністю.

Після цього херсонців гарантовано поселяють в безкоштовні прихистки й надають їм гуманітарну допомогу.

З питань евакуації можна звертатися: 

Також можна телефонувати на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 15-48. Якщо у вас є близькі чи знайомі на Херсонщині — передайте їм цю інформацію. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анжелика Храбуст

    Хлопцям нашим допомагайте, краще!!!!!

    Алена Феськова reply Анжелика Храбуст

    Анжелика Храбуст не видумуйте
  • Валерій Світельський

    Єх прокачусь.
  • Сергій Яворщук

    Рано там ще щось відновлювати. А поки прийде час, то і грошей вже не буде

    Aleksei Pakos reply Сергій Яворщук

    Сергій Яворщук ще цікаво чи дойдуть ті кошти.... 🤷‍♂️
  • Ирина Ермакова

    Пишаємося!

keyboard_arrow_up