«Я вперше у своєму житті бачив, як з неба падало полум’я». Десятки херсонців евакуювали на Хмельниччину після чергового обстрілу

«Я вперше у своєму житті бачив, як з неба падало полум’я». Десятки херсонців евакуювали на Хмельниччину після чергового обстрілу
Тут і далі фото ГУ ДСНС у Хмельницькій області
  • Сім’ї та цілі родини жителів південного регіону евакуювалися до Хмельницької області. 

  • Дізнавайтесь, яку допомогу отримують херсонці на Поділлі. 

Із листопада Хмельниччина почала приймати перших евакуйованих жителів Херсонської області. Люди із південного регіону приїжджають сюди у пошуках прихистку. Херсон досі залишається без світла, води та тепла. Там вже розпочалися відновлювальні роботи, частково відновили мобільний зв’язок.

Надзвичайники Хмельниччини спільно з колегами з інших регіонів, допомагають відновлювати життя в області. Проте, після деокупації міста воно щоденно потерпає від ракетних ударів та обстрілів росіян. Тож залізничники запустили евакуаційний потяг, який кожного дня возить охочих херсонців на Хмельниччину. 

Після чергового обстрілу евакуаційний потяг з десятками переселенців прибув на залізничний вокзал у Хмельницькому 26 грудня. Про це інформують в управлінні з надзвичайних ситуацій. 

Відео дня

- Я вперше у своєму житті бачив, як з неба падало полум’я, — розповів херсонець про обстріл міста фосфорними снарядами на вокзалі в Хмельницькому. 

Він, разом із багатьма іншими переселенцями, евакуювалися на Хмельниччину. Кожен з них став свідком звірств російських окупаційних військ, кожен пережив невимовний біль.

На пероні херсонців зустріли рятувальники. Вони допомогли перенести речі та транспортували маломобільних громадян. А психологи ДСНС поспілкувалися з людьми, аби хоч трішки допомогти їм розділити біль.

— «Борітеся – поборете», — так говорив Тарас Григорович Шевченко. Перемога буде за нами, і кожен зможе повернутися додому. Слава Україні! — додають жителі південного регіону. 

Графік евакопотягу

Додамо, евакопотяг зі спеціалізованими вагонами для евакуації маломобільних осіб з Херсону до Хмельницького ходить щодня. Поїздка абсолютно безкоштовна. 

Евакуаційний потяг відправляється з вокзалу в Херсоні щоденно о 15.27. Та спершу слід зареєструватися на посадку. Для цього необхідно попередньо звернутися на гарячі лінії Херсонської обласної військової адміністрації або ж приїхати на залізничний вокзал щонайменше за 3-4 години до відправлення.

Гроші та поселення на Хмельниччині

У Мінреінтергації додають, що одразу ж після прибуття до Хмельницького, прямо на вокзалі, Укрпошта виплачує внутрішньо переміщеним особам кеш-допомогу від держави у розмірі 2 тисяч гривень для дорослих і 3 тисяч гривень для дітей та осіб з інвалідністю.

Після цього херсонців гарантовано поселяють в безкоштовні прихистки й надають їм гуманітарну допомогу.

З питань евакуації можна звертатися: 

Також можна телефонувати на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 15-48. Якщо у вас є близькі чи знайомі на Херсонщині — передайте їм цю інформацію. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up