На хмельницькі лазні виділять мільйон гривень. Що зроблять?

На хмельницькі лазні виділять мільйон гривень. Що зроблять?
Фото зі сторінки КП «Чайка» у Facebook
  • КП «Чайка» має дві лазні у Центрі та Дубовому.

  • Воно безкоштовно надає послуги для військових, ветеранів та переселенців.

У Хмельницькому планують витрати майже мільйон гривень на комунальне підприємство «Чайка». Це заклад, який надає послуги лазні та пральні мешканцям та гостям міста. «Чайка» має два відділення — №1 на Франка, 28, та №2 на Петлюри, 23. Перше з них збудоване в кінці 1920-х років.

У матеріалах нашого сайту комунальне підприємство згадується не тільки як лазня, а і як один із найбільших боржників перед «Хмельницькводоканалом». Так, станом на серпень 2022 року воно посідало «почесне» третє місце з боргом у понад 300 тисяч гривень.

Якщо говорити про фінансові результати загалом, то у першому півріччі «Чайка» отримала чистий прибуток на суму 32 тисячі гривень. Зарплата на підприємстві за той же період складала трохи більш як дев'ять тисяч гривень, працівників було 24.

Відео дня

Також варто зазначити, що «Чайка» безкоштовно надає послуги військовим, ветеранам та переселенцям на період воєнного стану.

У Хмельницькій міській раді запланували фінансово «оздоровити» своє комунальне підприємство. Про це йдеться у програмі розвитку, проєкт рішення щодо якої опублікований на сайті міськради. Там ідеться про проблеми підприємства. Згадуються і витрати на «комуналку», і безкоштовне обслуговування для пільгових категорій населення, і зростання цін, і потреби у ремонтах.

— У структурі собівартості послуг найбільшу питому вагу займають витрати на енергоресурси, заробітну плату та матеріали. Істотними передбачуваними факторами ризику, що можуть впливати на операції та результати діяльності підприємства є збільшення ціни на енергоносії, паливно-мастильні матеріали, господарські матеріали, збільшення мінімальної заробітної плати та відповідних податків, — йдеться у документі.

Програма розрахована на 2023-2024 роки. В рамках неї планується витратити 940 тисяч гривень. Джерелами фінансування є бюджет громади та власні гроші підприємства. Нижче перелік заходів. Вони стосуватимуться обох лазень, якщо не вказано інше.

Коштом міського бюджету (600 тисяч гривень)

Коштом комунального підприємства (340 тисяч гривень)

Більше про роботу комунального підприємства, зокрема графік та ціни, можна дізнатися з матеріалу «Громадські лазні у Хмельницькому: як працюють і скільки коштує попаритись».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ольга Сомко

    Грошей в казні багато то можна і баню затопити. А що місцевій владі? Їм нормально=)))

keyboard_arrow_up