Лабазюк купив годинник за 395 тисяч, – нова декларація

Лабазюк купив годинник за 395 тисяч, – нова декларація
Фото зі сторінки Сергія Лабазюка у Facebook
  • Народний депутат Сергій Лабазюк придбав собі швейцарський годинник.

  • Дивіться інфографіку з даними з нової декларації.

Народний депутат України Сергій Лабазюк та його дружина, голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк, поповнили своє майно. Про це свідчать їхні декларації, в яких відзвітували за набуту власність у 2022-2023 роках. 

Швейцарський годинник та нова квартира в доньки

Так, у листопаді 2022 року, Віолета Лабазюк стала власницею земельної ділянки у Розсоші, що в Хмельницькому районі. Її площа – 885 квадратних метрів. Згідно з даними в декларації, вартість ділянки в день набуття права становила 200 тисяч гривень.

Наприкінці 2022-го, дочка Лабазюків, Євангеліна Лабазюк, стала власницею квартири в Хмельницькому. Загальна її площа – 116,2 квадратного метра. Ціна в день набуття права, 23 грудня – 100 тисяч гривень (дані з декларації).

Відео дня

Сергій Лабазюк придбав собі годинник у жовтні 2022-го. А саме – від відомого швейцарського виробника «Rolex». Торгова марка «Oyster Perpetual Datejust». Їхня ціна в день набуття права – 395 тисяч гривень. 

У жовтні 2023-го Сергій Лабазюк став орендувати громадські приймальні народного депутата України. Дві з них – у Волочиську й ще одну в Хмельницькому. Також у липні минулого року Лабазюк почав винаймати квартиру в Києві. Її площа – 81,4 квадратних метри.

Крім того, у 2022 й 2023 році подружжя стали користуватися такими автівками: 

Усі автомобілі перебувають у власності товариств і підприємства – «Vitagro Partner», «Ю АР ДІ Українські дороги» та «Аграрна компанія 2004». Власником всім трьох, згідно з сервісом YouControl, є Сергій Лабазюк. 

Зарплати та активи Віолети та Сергія Лабазюків у 2023 році

У 2023 році за основним місцем роботи Сергій Лабазюк заробив 586 661 гривню. Дивіденди нардепа – 3 906 185 гривень. На посаді голови Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк отримала 446 395 гривень. 

На банківських рахунках та готівкою Сергій Лабазюк має 353 513 гривень та 5 тисяч доларів. А його дружина, Віолета Лабазюк володіє 27 467 гривнями. А також має 7 тисяч доларів.

Нагадаємо: депутата Верховної Ради Сергія Лабазюка підозрювали у спробі дати хабар. Про це стало відомо наприкінці листопада 2023-го. Нардеп хотів заплатити урядовцям, щоб багатомільйонний ремонт мосту дістався його фірмі.  Таке звинувачення підготували тоді для Лабазюка спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро.  

Йшлося про те, що Лабазюк просив дати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на загальну суму в мільярд гривень. За це пообіцяв 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії, яка мала стати підрядником. 

Справу депутата розглядав Вищий антикорупційний суд. Додамо, що 28 листопада йому обрали запобіжний захід - тримання під вартою в Київському слідчому ізоляторі, де він мав пробути до 21 січня 2024 року. Щоправда, суд також встановив розмір застави - це 40 мільйонів 260 тисяч гривень. Цю суму і заплатив Лабазюк та вийшов із СІЗО. 

Більше про це читайте в матеріалі за посиланням.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (56)
  • Бобби Халл

    Я не Хмельничанин, за них неголосував.

    Але знаю це сімейство як талановитих падлюк.

    - Пане Голово Вищого Антикорупційного Суду України, скажіть, коли Ви посадити в тюрму лабазюка с.п., адже його вина доказана по трьох епізодах, чи цим має зайнятися народ  заодно і Вами.

    - депутати Хмельницької обл.ради, чому ви досі не зняли віоленту лабазюк з посади голови, а перебуваючи на даній посаді сприяє відмінювання свого чоловіка схематозника хабарника, а тому що ви такі ж самі, негідники.
  • Maksim Maksimovich Marcus

    а чого воно не втюрязі? продажні мусара і судді ! падли корубціонні
  • NatA

    Оце то ціни на квартири в Хмельницькому!

    Цікаво,що за забудовник 116кв.за 100 тис.грн.

    От бл@ть брехло собаче(((.
  • Іванна Борецька

    Наш народний обранець. !!! Не можна обирати бізнес у владу!!!! Бізнес зацікавлений заробляти, а не розбудовувати державу!!! Бізнес завжди буде захищати свої бізнесові інтереси!!!! Країна зміниться тоді, коли до українців це дійде!!!

keyboard_arrow_up