Хмельницькі батьки будуть скидатись на ремонт у бомбосховищах садочків. Що каже влада?

Хмельницькі батьки будуть скидатись на ремонт у бомбосховищах садочків. Що каже влада?
Ілюстративне фото
  • У Хмельницькому не всі садочки мають повністю обладнані бомбосховища. 
  • Закладам рекомендують підготувати укриття до 1 вересня. 
  • У деяких садочках просять батьків допомогти матеріально. 
  • Про підготовку сховищ, фінансування і благодійний рахунок читайте далі.

З початком вторгнення окупантів сигнали “повітряної тривоги” стали для українців майже буденним явищем. А наявність укриття - важливою умовою. У містах їх почали приводити до ладу ще до початку воєнного стану. Перевіряли на відповідність і сховища у закладах для дітей. Яка ж ситуація з садочками?

У Хмельницькому наразі працює частина дошкільних освітніх закладів. Це чергові садочки, які відкрили за потребами працюючих батьків. Всі вони мають обладнані необхідним чином укриття, адже досі лунають сигнали сирен. 

Інші непрацюючі поки заклади мають підготувати укриття впродовж літа. У мерії кажуть, на облаштування заклади витрачають власний ресурс.

Відео дня

Збиратимуть кошти з батьків

“Для того, щоб садочок відкрили у вересні, потрібно зробити бомбосховище”, - таке повідомлення поширили у батьківському чаті одного із садочків. Він розташований у Південно-Західному мікрорайоні. 

До батьків звернулись з проханням допомогти облаштувати бомбосховище у садочку. Мовляв, роботи працівники виконували власними силами, залишилось залити підлогу.  

“Є пропозиція керівництва відкрити рахунок (благодійний фонд), щоб завершити роботи по бомбосховищу. Кошти можна перекидати на рахунок, хто скільки може”, - йдеться у повідомленні. 

Благодійний рахунок існує

За поясненням журналістка “ВСІМ” звернулась до профільного заступника міського голови Михайла Кривака. Вище ми вже вказували, що заклади наразі працюють над облаштуванням укриттів за власні ресурси. Чиновник також додав, що садочки мають рахунки, на які батьки за бажанням могли б перераховувати добровільні (благодійні) внески. Але не зобов’язані здавати кошти. 

  • Більше того - я проти цього, і керівники закладів про це знають. На облаштування укриттів будуть виділені кошти з міського бюджету, зараз обраховується потреба в розрізі кожного закладу. Зараз заклади використовують власні ресурси. Робляться обрахунки потреб, бо вони різні... В ЗДО 9 наприклад, потреб немає, в інших є, але різні, - пояснює Михайло Кривак. 

Скільки працюватиме садочків - невідомо

У Хмельницькому станом на середину червня працює 14 садочків. Варто додати, це не означає, що всі, що не працюють - мають не придатні бомбосховища. Скільки ще закладів відкриють у вересні - поки невідомо. Проте майже всі вони повинні привести наявні укриття до ладу. 

  • В літній період завжди працювала лише частина чергових садочків, від 12 до 17 за потребою. На даний момент працює 14, потребу вивчаємо, можливо відкриємо ще.... Практично всі ЗДО готують укриття для роботи з 1 вересня, - додає заступник мера. 

Нагадаємо, з 1 вересня школярі та студенти навчатимуться офлайн. Про це заявили у Міносвіти. Окрім цього, планують змінити і навчальну програму. До прикладу, національно-патріотичного виховання стане більше. 

Читайте також:

Чи працюватимуть літні табори для хмельницьких школярів

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Наталія Шароварська

    В нашому садочку попросили про домопогу матеріалами, але не обов'язково новими закупами, може в когось залишилось щось з ремонту. Ніхто гроші не вимагає
  • сергей кудрин

    По 250 грн. Збирають з дитини
  • Оксана Оксана

    Ніхто з батьків по закону не повинен  спонсорувати потреби закладів освіти ,усі питання -до міської влади.
  • Читач35

    А куди дивились про цивільну оборону 10-15-20 років назад, тоді не потрібно було, а тепер батьки думайте про своїх дітей скинемось ...

keyboard_arrow_up