На Хмельниччині хочуть збудувати завод з виробництва біоетанолу

На Хмельниччині хочуть збудувати завод з виробництва біоетанолу
Ілюстративне зображення
  • Підприємство має з’явитися на земельній ділянці площею 18,3 гектара.

  • Ініціатором будівництва є фірма з Києва.

  • Одним з її власників є колишній податківець з Донецька.

Неподалік села Заставці Старосинявської громади на Хмельниччині планують будівництво заводу, який вироблятиме біоетанол. Про це сьогодні, 22 лютого, стало відомо з повідомлення на сайті Старосинявської селищної ради. Там зазначили, що провели громадське слухання, де обговорювали детальний план території запланованого будівництва та прилеглих ділянок.

На слуханні були чиновники, депутат ради, інвестор та розробники документації. Хто саме збирається будувати завод, у повідомленні не вказали. Але це вдалося з’ясувати журналісту vsim.ua. Розповідаємо про все по черзі.

У серпні минулого року Старосинявська селищна рада виставила на торги земельну ділянку площею майже 18,3 гектара. Її пропонували взяти в оренду на сім років. Розташована ділянка біля села Заставці і разом з тим неподалік Старої Синяви. Вона має сільськогосподарське призначення. Ділянку описували як рівнинну, порослу чагарниками, з залишками сільськогосподарських будівель та споруд. Всі сусідні ділянки також є комунальною власністю.

Відео дня

Пошук орендаря передбачав проведення аукціону, на якому переможця обрали б за найвищою орендною платою. Учасників було двоє — ТОВ «Юрвест Плюс» та фермерське господарство «Поділля». Саме останнє й запропонувало найвищу суму орендної плати — 130 000 гривень на рік до бюджету громади та ще 20% ПДВ до державного бюджету. Однак фермерське господарство дискваліфікували, бо воно не підписало протокол про результати торгів.

Тому переможцем торгів визнали ТОВ «Юрвест Плюс». З ним уклали договір на сім років з річною орендною платою у 72 800 гривень, до якої також додається 20% ПДВ. За даними аналітичної системи «YouControl», ТОВ «Юрвест Плюс» було зареєстроване у Маріуполі в грудні 2015 року. Керівником, засновником та власником була Тетяна Вінділович, адресою якої вказане місто Донецьк. Основним заняттям фірми тоді була діяльність у сфері права, а статутний капітал складав 250 гривень.

У березні 2023 року фірму перереєстрували у Києві, її керівниками, власниками та засновниками стали донеччанин Сергій Воронков та киянин Сергій Кондратюк. Основним видом діяльності стало надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, а статутний капітал сягнув одного мільйона гривень.

Сергій Кондратюк також пов’язаний з такими компаніями:

Сергій Воронков у минулому був керівником податкових інспекцій у двох районах Донецька — Ленінському та Петровському. Обидві установи були припинені 2013 року. У 2016-2020 роках Сергій Воронков був серед засновників ТОВ «Фастівський завод органічних рідин». Фірма входить до групи «БРСМ-Нафта».

Довідка. Біоетанол — це етанол (етиловий спирт), який виготовляють з рослинної сировини. Це може бути, до прикладу, картопля, пшениця, ячмінь чи цукровий буряк. Використовують біоетанол як паливо або добавку до іншого палива, як от бензину. Окремі заправки в Україні пропонують так званий спиртовий бензин, який є дешевшим за звичайний. Серед них і вже згадана «БРСМ-Нафта».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (13)
  • Віталій Українець

    72 000 за 18 га х7 років.Я рахую що це збитково для орендобавця та малорентабельно.
  • Viktor Zavalyuk

    А може краще з виробництва дронів?
  • Vladimir Gritsanchuk

    Вже один збудували.на Україні..З'ясувалося , що він не рентабельний..
  • Оксана

    А потім цей донєцкий скаже: расія мене ущемляют ,помогі ,освободі !!!

keyboard_arrow_up