На Хмельниччині видають виплати від ООН. Хто може їх отримати

На Хмельниччині видають виплати від ООН. Хто може їх отримати
Фото ілюстративне
  • В Хмельницькій області реалізовують по 6 600 гривень допомоги від ООН. 

  • Розповідаємо, що кому видають виплати, які документи потрібно для цього зібрати та як подати заявку на виплати. 

  • Зауважимо, що подати заявку онлайн чи самостійно неможливо.

Жителі України, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення, можуть отримати від ООН багатоцільову грошову допомогу. Її розмір становить 6 600 гривень. Ці кошти розбиваються на 3 місяці на члена родини. А сама виплата здійснюється одним платежем. Хто має право на такі виплати, де дізнатися інформацію про фінансову допомогу від ООН повідомляє РБК-Україна TRAVEL.

Що це за виплати

Багатоцільова грошова допомога від ООН – це одноразова допомога людям, які залишили свої домівки через воєнні дії, постраждалих від них в певних регіонах або повернулися до постійного місця проживання. Розмір цієї становить 2 220 гривень щомісячно впродовж 3 місяців на члена родини. Виплати видають одним платежем.

Наразі програма реалізується у таких областях: 

Відео дня

Але й зазначають, що перелік може доповнюватись.

Хто має право подати заявку на виплати

Благодійний фонд “Право на захист” є офіційним партнером Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні. Тому представники фонду допомагають подати заявки на оформлення фінансової допомоги.

Подати заявку на грошову допомогу від ООН можуть родини, які:

Також вони мають належати до таких категорій: 

До того ж, мають хоча б один із зазначених критеріїв вразливості:

Отож, мають бути виконані всі умови та документальні підтвердження до них.

Які документи та куди подавати

Подати заявку онлайн чи самостійно, аби отримати виплати, неможливо. Її допомагають оформити працівники благодійного фонду “Право на захист”. Вони працюють у пунктах, де здійснюється збір даних по кожній родині.

— Ці дані вносяться в систему, де буде у подальшому додатково опрацьовано та перевірено на факт відповідності умовам грошової допомоги. Через постійну ймовірність шахрайства ми реєструємо внутрішньо переміщених осіб тільки особисто, за виключенням сімей, членами яких є маломобільні люди та які не можуть прибути до пункту реєстрації, – говорить координаторка фонду Наталія Бриль.

Натомість маломобільних осіб можуть зареєструвати за допомогою відеозв'язку за оригіналами документів, які має принести хтось з родичів чи довірена особа. Ознайомитись із порядком збору інформації в пунктах реєстрації можна на сайті.

Документи, які необхідно буде надати:

За детальною інформацією можна звернутися на гарячу лінію Управління Верховного комісара ООН у справах біженців: 0 800 307 711. Телефонувати можна з понеділка по п'ятницю, з 09:00 по 18:00. Або ж надіслати листа на електронну пошту: [email protected].

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анна Данильченко

    0672988762
  • Володимир Вар

    Ялдака видадуть,лиш час дарма потратите.😡

keyboard_arrow_up