На ідеї хмельничан виділять 3 мільйони. Обирайте проекти

На ідеї хмельничан виділять 3 мільйони. Обирайте проекти
Ілюстративне фото
  • 29 проектів хмельничан можуть стати реальністю.

  • Проголосувати можна до 21 листопада.

У Хмельницькому триває голосування за проекти, на реалізацію яких виділять 3 мільйони гривень з міського бюджету. Всього проектів 29, і гроші дадуть не для всіх. Які саме ідеї реалізують, вирішать хмельничани. Триватиме голосування до 21 листопада.

Всі ідеї розміщені на порталі «Громадський проект». Вони мають позначку «На голосуванні» та розподілені за категоріями. Проголосувати можна двома способами:

  • Відео дня
    /li>

Цього року на конкурс подали 67 проектів. Частину з них «відсіяли» на етапі відбору, тому до голосування дійшли тільки 29. На реалізацію проектів у кожній з категорій передбачено 500 тисяч гривень. Кількість проектів-переможців залежить від їхньої сумарної вартості. Визначатимуть переможців за кількістю голосів, проте їх має бути щонайменше 50. Втілювати у життя проекти будуть протягом 2020 року.

Найдешевшим є проект «Джерело енергії», який обійдеться у 69 800 гривень. Максимальну вартість реалізації — 150 000 гривень — мають 7 проектів.

Житлово-комунальне господарство

Найкраще дітям — супер дитячий майданчик

Михайло Нечеснюк пропонує відремонтувати дитячий майданчик за адресою Сковороди, 11. За словами автора, зараз на ньому гратися небезпечно, а термін експлуатації майданчика вийшов. Вартість проекту — 118 281 гривні.

Спортивний майданчик для активного дозвілля та здорового життя

Наталія Ташецька пропонує встановити спортивний майданчик на Лікарняній, 1. На сторінці проекту вказано, що у найближчих прибудинкових територіях немає подібного майданчика. Займатися на новому спортмайданчику зможуть і діти, і дорослі. Вартість проекту — 98 064 гривень.

Пішохідна зона — не паркувальний майданчик і не проїжджа частина

Олег Проданчук пропонує встановити у місті обмежувачі, які не дозволять водіям паркуватися на тротуарах та газонах. Автор проекту вважає, що водії порушники псують зелені покриття, пошкоджують бруківку, створюють аварійні ситуації та перешкоджають пересуванню пішоходів. Олег пропонує встановити у місцях з частими порушеннями правил паркування обмежувачі — стовпці з нержавіючої сталі, чавунні стовпці або ж бетонні напівсфери. Вартість проекту — 97 230 гривень.

Дитячий майданчик — улюблене місце розваг

Ніна Ястремська пропонує встановити новий дитячий майданчик на Кам’янецькій, 101. На сторінці вказано, що потрібно демонтувати старі аварійні атрибути та встановити нові. Вартість проекту — 113 631 гривня.

Благоустрій та модернізація дитячого майданчика у провулку Прибузькому, 1

Лариса Лосюк пропонує облаштувати новий дитячий майданчик у центрі міста. Він буде розрахований для мешканців будинків у провулку Прибузькому, 1, та провулку Парковому. Майданчик призначений для дітей дошкільного та шкільного віку. Вартість проекту — 101 155 гривень.

Щасливе дитинство з новим дитячим майданчиком

Ірина Пилипчук пропонує встановити новий дитячий майданчик на Сковороди, 9. Автор пише, що зараз майданчик перебуває у незадовільному стані. Вартість проекту — 142 341 гривня.

Освіта

Спорттренажери на стадіоні СЗОШ № 12

Олег Сивицький пропонує встановити спортивні тренажери на стадіоні СЗОШ №12 (Довженка, 6). Згідно з проектом, ними зможуть користуватися, як учні школи, так і інші мешканці мікрорайону Ракове. Вартість проекту — 133 975 гривень.

Спортивна родина — здорова дитина

Анатолій Савчук пропонує встановити спортивні тренажери на території СЗОШ №8 (Якова Гальчевського, 34). Ними зможуть користуватися 800 учнів школи та понад 5000 мешканців навколишніх будинків. Вартість проекту — 150 000 гривень.

Від дворового баскетболу до супер-ліги

Олександр Мігунов пропонує облаштувати на території НВК №10 (Водопровідна, 9) майданчик для стріт-болу (спортивна гра, схожа на баскетбол — прим. авт.) На думку автора, тут можна буде навчати хмельничан, зокрема й школярів, грі у баскетбол. Вартість проекту — 149 680 гривень.

Спортивний майданчик для мешканців мікрорайону Дубове

Інна Мігунова пропонує облаштувати спортивний майданчик на території НВК №2 (Івана Франка, 57). Користуватися ним зможуть й школярі, й інші мешканці мікрорайону. Вартість проекту — 148 260 гривень.

Спортивний майданчик для учнів НВО 28

Леся Медведчук пропонує облаштувати спортивний майданчик на території НВО №28 (Максима Залізняка, 14/1). За словами автора, навчальний заклад є найбільшим у всій Хмельницькій області. А спортивні споруди на території НВО потребують оновлення. Вартість проекту — 117 675 гривень.

Вуличні тренажери на зміну гаджетоманії

Тетяна Томчишина пропонує встановити спортивні тренажери на території гімназії №2 (проспект Миру, 84/2). Автор пише, що у мікрорайоні Виставка немає таких тренажерів. Користуватися новим спортмайданчиком зможуть й учні школи, й інші мешканці мікрорайону. Вартість проекту — 134 300 гривень.

Універсальне ігрове поле

Анатолій Савчук пропонує облаштувати універсальне ігрове поле на території СЗОШ №8 (Якова Гальчевського, 34). За його словами, зараз там є лише поле для гри у футбол, а іншими видами спорту займатися немає можливості. Новий спортивний майданчик буде доступний для всіх охочих займатися іграми. Вартість проекту — 150 000 гривень.

Стадіон сімейного дозвілля

Юлія Барабаш пропонує облаштувати новий стадіон у мікрорайоні Дальні Гречани. Зараз мешканці не мають можливості займатися спортом, адже спеціального місця для цього немає. Облаштувати стадіон пропонується на території ЗОШ №20 (Івана Павла II, 1). Вартість проекту — 149 224 гривні.

Охорона здоров’я

«Лабораторія в смартфоні» для поліклінік міста

Альона Мединська пропонує впровадити у медичних закладах Хмельницького електронну систему обміну результатами аналізів. Проект передбачає, що лікарі та пацієнти зможуть отримувати доступ до всіх результатів аналізів за допомогою веб-сайту або мобільного додатку. Також результати аналізів будуть автоматично завантажуватися в електронну медичну картку пацієнта, коли її запустять у Хмельницькому. Вартість проекту — 148 120 гривень.

Сучасна кімната гігієни (туалет) поліклініки КП «ХМДЛ» для дітей та дорослих з особливими потребами

Олена Козак пропонує відремонтувати туалет у поліклініці міської дитячої лікарні. Автор проекту пропонує передбачити можливість використання туалету людьми з інвалідністю. Вартість проекту — 149 000 гривень.

Придбання веноскопа (візуалізатора вен) для Хмельницької міської дитячої лікарні

Катерина Дем’яник пропонує придбати для міської дитячої лікарні веноскоп. Це прилад, який дозволяє знаходити вени за допомогою інфрачервоного випромінювання. Це потрібно у першу чергу для немовлят, дітей з надмірною вагою та тих, потребує частих ін’єкцій або встановлень катетера. Автор проекту пише, що медичний персонал змушений по кілька разів проколювати шкіру, аби знайти вену та ввести ліки. Вартість проекту — 139 000 гривень.

Інклюзивно-терапевтичний майданчик на території КП ХМЛДЦ Поліклініка №5

Марія Мельник пропонує облаштувати інклюзивно-терапевтичний майданчик на території поліклініки №5 (Волочиська, 6). Там люди з інвалідність зможуть займатися лікувальними вправами та проходити реабілітацію. Вартість проекту — 150 000 гривень.

Комфортні пологи

Катерина Міщук пропонує створити у міському перинатальному центрі пологову кімнату, пристосовану для фізіологічних та сімейних пологів. При цьому її вигляд повинен бути максимально близьким до домашньої обстановки. Вартість проекту — 150 000 гривень.

Культура

Зробимо заходи кольоровими

Іванна Мазурук пропонує придбати для міського будинку культури сучасне освітлення. Це дозволить проводити різноманітні заходи для хмельничан на високому рівні. Вартість проекту — 149 889 гривень.

«Small town» — в бібліотеці

Ганна Слободян пропонує створити пізнавально-інформаційний простір у бібліотеці на Тернопільській, 32. У ній діти зможуть грати в ігри, спілкуватися з друзями, брати участь у культурних заходах, працювати над домашнім завданням, з допомогою бібліотекарів створювати міні-проекти, розробляти презентації, переглядати фільми, слухати музику. Вартість проекту — 150 000 гривень.

Створення у місті Хмельницькому мистецької фотозони «Люблю Хмельницький»

Віталій Савін пропонує створити у Хмельницькому мистецьку фотозону. Розмістити її планується у сквері імені Шевченка. Автор вважає, що у місті недостатня кількість туристичних об’єктів, які б розкривали його різнобічний потенціал, робили б його привабливішим для мешканців та туристів. Вартість проекту — 150 000 гривень.

Екскурсійні маршрути містом із супергероєм Хмельменом

Олена Ткачук пропонує започаткувати у місті екскурсії з супергероєм — Хмельменом. Персонаж має розповідати всім охочим про місто та його історію. Наприкінці кожної екскурсії автор пропонує проводити вікторину, у які учасники отримуватимуть сувеніри. Вартість проекту — 116 600 гривень.

Облаштування сцени в «Мистецькому дворику» Хмельницької дитячої музичної школи №1 ім. М. Мозгового

Юлія Левчик пропонує облаштувати нову сцену в мистецькому дворику музичної школи на Проскурівській, 11. Вартість проекту — 80 000 гривень.

Соціальний захист

Дитячий майданчик в центрі соціальної підтримки та адаптації

Дмитро Старцун пропонує облаштувати дитячий майданчик у Хмельницькому міському центрі соціальної підтримки та адаптації. У відділенні з підтриманого проживання тимчасово мешкають сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, а також внутрішньо переміщені особи з дітьми. Вартість проекту — 94 620 гривень.

«Джерело енергії»

Сергій Білий пропонує обладнати масажний кабінет у центрі реабілітації осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Родинний затишок». На думку автора, це допоможе людям з інвалідністю відновити та покращити стан свого здоров’я. Вартість проекту — 69 800 гривень.

Спорт

Дитяча легка атлетика

Мар’яна Пестонюк пропонує провести у Хмельницькому спортивний турнір за програмою «Дитяча легка атлетика IAAF». Вартість проекту — 150 000 гривень.

Підсвіти будинок — розкажи історію міста

Наталія Буднецька пропонує створити у Хмельницькому нову туристичну локацію — Народний дім. Автор проекту передбачає ряд заходів, а саме: очищення фасаду будівлі силами волонтерів, встановлення системи освітлення для фасаду, друк 100 екземплярів оновленої карти «Хмельницький цікавий» та підготовка 15 екскурсоводів для проведення екскурсій містом. Вартість проекту — 108 629 гривень. Дізнавайтеся про історію Народного дому, а також про плани його відновлення.

Спортивний регбійний smart-майданчик для дітей, підлітків, мешканців м. Хмельницького

Олександр Мігунов пропонує придбати мобільний майданчик для гри у регбі. За словами автора, попередні проекти забезпечили школи міста інвентарем для регбі-5, яке охоплює дітей віком до 11 років. Тому потрібно забезпечити подальший розвиток цього виду спорту в місті. Майданчик для регбі пропонується розмістити у ДЮСШ №1. За потреби його можна буде перемістити у будь-яке інше місце. Розрахований він дітей від 11 років та дорослих. Вартість проекту — 130 250 гривень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Віталій Малий

    Східна частина міста страждає від пробок, необхідні нові вулиці і дороги
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up