Найбагатші та найбідніші: рейтинг депутатів Хмельницької міськради за статками

Найбагатші та найбідніші: рейтинг депутатів Хмельницької міськради за статками
Фото з архіву редакції
  • 30 з 37 депутатів міськради оприлюднили заощадження свої чи членів родини.

  • Ми проаналізували ці дані та склали рейтинг.

Статус депутата міської ради зобов’язує його власника звітувати про свої доходи та майновий стан. І зокрема — про заощадження. При цьому в електронних деклараціях закон вимагає вказувати не тільки свої гроші, а й гроші членів сім’ї. При цьому існує поріг декларування. Якщо сума грошей людини — декларанта або члена сім’ї — не перевищує її, то заощадження можна не декларувати.

Журналіст vsim.ua проаналізував декларації депутатів Хмельницької міськради за 2023 рік. Поріг декларування у цьому випадку складає 134 200 гривень. Це 50 прожиткових мінімумів для працездатних громадян на 1 січня звітного року, як це передбачено законом «Про запобігання корупції». Суми заощаджень декларанти вказують станом на 31 грудня звітного року.

З-поміж 37 депутатів міськради, вказаних на її сайті, декларації за 2023 рік подали 36. Тільки у депутатки від «Команди Симчишина» Анастасії Мельник немає жодної декларації. Серед 36 декларантів заощадження свої чи членів сім’ї вказували 30. При цьому частина зазначала менші суми за встановлений законом поріг, тобто вони фактично повідомили про свої заощадження добровільно.

Відео дня

В результаті аналізу журналіст vsim.ua склав три рейтинги:

Лідером депутатського рейтингу виявився обранець від «Команди Симчишина» Юрій Вавринюк. Його особисті заощадження складають майже 43,7 мільйона гривень. Найбагатші члени сім’ї у депутата від «Слуги народу» Олександра Семенюка. Статки його дружини складають понад 25,4 мільйона гривень. Якщо ж рахувати депутатів разом з їхніми сім’ями, то найбагатшою є родина обранця від «Команди Симчишина» Ігоря Галкіна — понад 63,3 мільйона гривень.

Повні рейтинги переглядайте нижче. Заощадження включають наявні гроші готівкою, на банківських рахунках, у криптовалюті, а також позичені гроші. Кошти в іноземних валютах переведені у гривні за курсом НБУ станом на 31 грудня 2023 року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Лора Лорхен

    Кому війна, а кому-- мать...
  • Михайло Михайлович

    Народна забава-спочатку вибрати хабарників,а потім нарікати що вони крадуть.
  • Рокі

    Це їм що підняли заробітню плату??
  • Тетяна

    Як вони не розуміють,що в домовині немає кишень. Все залишиться... як говорила наша бабуся « те,що прийшло махом - піде прахом» Хоч би зараз задумувалися та віддавали побільше на ЗСУ.

    Рокі reply Тетяна

    В домовину не забереш все вірно. Але вони залишать те що набрали своїм нащадкам.

    Альона reply Тетяна

    💯👍

keyboard_arrow_up