«Пакунок малюка». Цього року змінять наповнення дитячих боксів

«Пакунок малюка». Цього року змінять наповнення дитячих боксів
  • Вміст та вартість бебі-боксів мають покращитися. 

  • Які речі замінять та що буде всередині «пакунку малюка». 

Кожні 4 роки в Україні склад бебі-бокса переглядають. У Мінсоцполітики зазначають, що при цьому враховують думку фахівців кількох міністерств, представників UNICEF Ukraine та відгуки батьків. Згодом за результатами обговорень та досліджень методом фокус-груп вміст «пакунку малюка» коригують. Черговий перегляд буде цього року. 

За даними Мінсоцполітики, у 2024 році вміст «пакунку малюка» стане більш раціональним. Так, збільшиться кількість товарів, які мають попит. Це багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят (шапочки та чоловічки). Також плед-ковдру замінять на більшу для зручнішого використання. Але зменшать кількість одягу найменшого розміру, з якого малята швидко виростають (бодіки, штанці-повзунки).

Зміниться не лише вміст, а й вартість бебі-боксу. Із 6 816 гривень сума за дитячий пакунок зросте до 7 689 гривень. Все тому, що вартість «пакунку малюка» дорівнює трьом розмірам прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років. А в 2024 році цей прожитковий мінімум змінився і становить 2 563 гривень.

Відео дня
Довідка:
«Пакунок малюка» – це одноразова допомога від держави сім’ям, у яких з’явилася дитина. У ньому зібрані майже 100 речей, необхідних для догляду за немовлям: одяг, підгузки, матрац і ковдри, пелюшки, іграшки, засоби гігієни тощо.

«Пакунок малюка» можуть отримати біологічні батьки, усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі або патронатні вихователі, іноземці та особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, а також особи, яких визнано в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, що народили дитину.

Нагадаємо, бебі-бокси запровадили у 2018 році у межах пілотного проєкту Уряду України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Управління ООН з обслуговування проєктів. За весь час видали близько 700 тисяч «пакунків малюка» по всій країні. .

Крім того, замість бебі-бокса батьки можуть отримати грошову компенсацію, яка становить вартість самого пакунку.  

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up