Комунальні тарифи для хмельничан: які діють зараз і що буде далі

Комунальні тарифи для хмельничан: які діють зараз і що буде далі
Ілюстративне фото
  • Частина тарифів будуть незмінними протягом воєнного стану.

  • Інші ж можуть зрости зовсім скоро.

  • Дізнавайтеся, що є зараз та які можуть бути зміни.

Зростання вартості комунальних послуг у Хмельницькому є звичним явищем. Як правило, це відбувається орієнтовно щороку. Переважно це пов’язано зі зростанням зарплат, вартості пального, енергоносіїв, матеріалів та деталей. На час воєнного стану, який запроваджений в Україні через російське вторгнення минулого року, тарифи тимчасово не зростають. Хоча й підстави для цього є, до прикладу, суттєве зростання вартості пального.

Пропонуємо вам дізнатися, які тарифи діють на комунальні послуги зараз та у найближчому майбутньому. Аби зібрати ці дані, журналіст vsim.ua проаналізував сайти постачальників. Що вийшло, дивіться нижче.

Які тарифи діють зараз

«Хмельницьктеплокомуненерго»:

Відео дня

«Хмельницькводоканал»:

«Хмельницькенергозбут»:

«Нафтогаз України»:

«Хмельницькгаз»:

«Спецкомунтранс»:

Управляючі компанії

З приводу квартплати, то вона встановлюється індивідуально для кожного багатоквартирного будинку. Дізнатися її можна, відкривши перелік комунальних підприємств міста та обравши свою управляючу компанію. На сторінці, що відкриється, буде посилання на тарифи з переліком адрес. До прикладу, тариф для Володимирської, 1, складає 6,29 гривні за квадратний метр для другого та вище поверху.

Що буде з тарифами далі

Наразі в Україні запроваджений мораторій на підвищення тарифів для побутових споживачів на час воєнного стану та шість місяців після його завершення. Це стосується тепла, гарячої води, газу та його транспортування.

Наразі вже відомо, якими будуть тарифи на тепло та гарячу воду в Хмельницькому за пів року після завершення воєнного стану:

Таке рішення прийняте раніше у Хмельницькій міськраді.

Щодо водопостачання та каналізації, то це питання вже підіймалося наприкінці минулого року. Тоді Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг ухвалила рішення підняти тарифи для ряду міст в Україні. Зокрема, для Хмельницького встановили вартість води та водовідведення на рівні:

Проте згодом комісія скасувала своє рішення. Втім, на думку експерта з економічних і політичних питань Георгій Біркадзе, підвищення цих тарифів все одно відбудеться «найближчим часом». Про це він розповів в ефірі марафону «Єдині новини».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Андрей Гришнюк

    Кабздець далі буде!

    От що буде!

    Наші можновладці вважають що люди так як вони міліони мають
  • Елена Бадах

    це тепло подорожчає на 645 грн.????????????? Ви серйозно?????? Гаряча вода на 21 грн. за куб????????? Ви там вже зовсім розум втратили???? А як жити простим смертним????? Тим, які працюють, просто працюють (які не біля корита) і отримують не просту з/п.......
  • ARP Strogg

    Навіть сраний Сталін по війні не піднімав ціни..  А тут устроїли разгул бариг,дали їм волю.. їм мало все.. Все забрати,  розсадити по тюрмам, і наказати добряче.  Наші ресурси - це наше надбання, народне і ніхто не має права на них наживатись. Поки будете мовчати покірно, доти з вас будуть драть до останньої нитки.  А до речі,  мова правда не допомагає тут,  аа Ленін повалений тоже нічого,  може перейменовані вулички щось зарадять від обдираловки?????     ААА Свобода???  Шо мовчиш????  Це ж твоя робота)))  

    Ви такі самі бариги.  

    Буде нова революція,  бо інакше толку не буде,  ви доводите людей до ручки. Рано чи пізно, але вона буде.
  • viktor

    Ця зелена мерзота тільки підвищуе ціни,а пенсії на місці,ей богу діло дійде до калаша.

keyboard_arrow_up