Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)
  • Продовжуємо моніторити ціни на продукти у Хмельницькому.
  • Вже другий місяць на прилавках продають полуницю і лохину. Як змінилась їх вартість?
  • Переглядайте інфографіку.

Журналісти vsim.ua продовжують слідкувати за вартістю продуктів у місті. Щомісяця на нашому сайті ми розповідаємо про ціни на молочні вироби, курячі яйця, крупи та овочі. До прикладу, минулого тижня ми аналізували ціни на м’ясо і сало. Детальніше переглядайте в окремому матеріалі. 

Цього разу розповімо про полуницю і лохину. Ці ягоди почали з’являтись на прилавках ще наприкінці лютого-початку березня. 

Нагадаємо, тоді полуницю продавали за 250-300 гривень, а в кіоску чи супермаркеті кілограм коштував близько 400 гривень. 

Відео дня

Щодо лохини, то ця ягода є не скрізь. Ціни на неї поки «кусаються». На ринку продають, як правило, фасовану. Ціна стартує від 85-100 гривень за 100 грамів. Відтак кілограм ягід обійдеться у кругленьку суму. 

Для порівняння журналістка відвідала три продовольчі ринки міста – «Дубово», центральний і «Ранковий» по Кам’янецькій. А також дізнались, чи є полуниця і лохина в кіоску та супермаркеті. 

   Який прогноз?

На вартість полуниці, як правило, впливає сезонний фактор. За словами виконавчого директора «Економічного дискусійного клубу» Олега Пендзина, ціни на полуницю будуть високими до тих пір – аж поки її не продаватимуть вітчизняні виробники. Станеться це на початку червня або навіть пізніше. Все залежатиме від погодних умов. 

Такої ж думки дотримуються й інші аналітики. 

– Вже другий рік поспіль негативний вплив на ринок України чинить відсутність пропозиції ягоди з південних регіонів, наразі ціни на черешню та полуницю зросли порівняно з минулим роком. В цьому році ягоди з відкритого ґрунту на внутрішній ринок потраплять пізніше, ніж торік, - повідомив аналітик Максим Гопка, передає ТСН. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Alina

    На Камʼянецькому тиждень тому полуницю купувала по 170

keyboard_arrow_up