Понад тисяча працівників старих РДА отримають компенсації на 62 мільйони гривень

Понад тисяча працівників старих РДА отримають компенсації на 62 мільйони гривень
Ілюстративне фото
  • Будуть ліквідовані 17 районних державних адміністрацій.

  • Їхні працівники будуть шукати нову роботу.

На Хмельниччині триває процес реорганізації старих районних державних адміністрацій та створення нових. Нагадаємо, що до реформи в області було 20 районів, після реформи стало 3 — Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Шепетівський.

Кабінет міністрів України затвердив штатну чисельність нових РДА. У кожній із них буде не більше 511 працівників. Про це сьогодні, 20 січня, під час онлайн-брифінгу розповів заступник голови Хмельницької ОДА Сергій Ткачук. Зі старих РДА області будуть звільнені 1 040 працівників.

Кожному з них буде виплачена компенсація. Загалом на це передбачили близько 62 мільйонів гривень. У середньому на кожного це близько 59 615 гривень. Але це не та сума, яку звільнені працівники отримуватимуть «на руки». Компенсація включає сплату податків та єдиного соціального внеску.

Відео дня

У кожного з працівників компенсація буде різною. Вона залежатиме від окладу, надбавок, тривалості невикористаної відпустки тощо. За словами Сергія Ткачука, Кабінет міністрів має затвердити рекомендований перелік структурних підрозділів нових РДА. Після цього остаточний перелік затверджуватимуть голови РДА.

Заступник голови ОДА також сказав, що у старих районах не буде структурних підрозділів нових РДА. Проте там будуть віддалені робочі місця працівників РДА. Це означатиме, що чиновник працюватиме в новій РДА, але фізично його робоче місце буде розташоване у старому районному центрі.

Читайте також: Нові ОТГ та райони Хмельниччини: як їх створюють та що буде після цього

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Тетяна Петровп

    Компенсація за що?
  • Елена Риба

    На минулих виборах було 50 кандидатів на президента, тепер буде ще більше
  • Сергей Попович

    Їх спершу звільнят виплатят компенсації, а потім візьмут на роботу, а людей в черговий раз лишать в дурнях. Ну от чого коли звільнюють роботягу то ніяких компенсацій нема?

    Лариса Собищанська reply Сергей Попович

    Сергей Попович Роботягам нема компенсацій, знають щоб вижити, він швидко знайде іншу роботу за копійки, бо надіється тільки на себе, а ненажери жирують в теплих кабінетах і мягких кріслах за рахунок таких роботяг, отримують казкові зарплати, премії, відпустки, щей гідну пенсію діждуться.Отака правда в Україні, все супер, лишилось тільки тарифи підняти.
  • Наталія Квасюк

    А  то. ...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up