Порушників комендантської години слід штрафувати, — МВС

Порушників комендантської години слід штрафувати, — МВС

Розмір штрафу може коливатися від 510 до 3400 гривень. 

В Україні пропонують штрафувати порушників комендантської години. Про це в ефірі телемарафону заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

“Не всі дотримуються умов комендантської години, і це питання до наших законодавців, щоб було встановлено належну відповідальність за порушення. Йдеться про адміністративну відповідальність”, — зазначив міністр. 

Він підкреслив, що зараз комендантська година — це захід, необхідний для безпеки та боротьби з диверсійними групами росіян.

Відео дня

Зараз у Кодексі про адміністративні правопорушення не передбачено відповідальності за порушення комендантської години. Покарання можливе лише за відмову виконувати законне розпорядження чи вимоги патруля.

Варто зазначити, що у травні 2022 року до Верховної Ради внесли законопроєкт, який визначає розміри штрафів за перебування на вулиці під час комендантської години. За порушення комендантської години передбачається штраф у таких розмірах:

Проєкт закону про внесення відповідних змін до кодексу зареєстровано у Верховній Раді, однак досі не прийнято.

Нагадаємо, в травні в центрі Хмельницького під час комендантської години чоловік відкрив стрілянину та завдав 8 кульових поранень хмельничанці, що перебувала неподалік. 

А у Броварах порушник комендантської години спробував втекти від патруля. Йому прострелили обидві ноги. Тепер 34-річний чоловік перебуває у місцевій лікарні. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up