Поспілкувалися з підприємцем, який встановить тюбінг в центрі Хмельницького. Що він розповів

Поспілкувалися з підприємцем, який встановить тюбінг в центрі Хмельницького. Що він розповів
  • Проскурівську перекриють майже на два місяць задля встановлення атракціону.

  • Водії, прямуючи на Володимирську, муситимуть об’їжджати.

  • Ми дізналися, кому дали дозвіл на встановлення.

У центрі Хмельницького майже на два місяці перекрили рух вулицею Проскурівською. Обмеження стосується ділянки від Володимирської до театру ляльок. Рух був перекритий сьогодні, 29 листопада, та буде знову відкритий 25 січня. Обмеження пов’язане з роботою льодової гірки. Про це повідомили на сайті Хмельницької міської ради.

Загалом ділянка Проскурівської від Володимирської до Свободи має протяжність близько 200 метрів, довжина перекритої ділянки — близько 50 метрів. Рух на вулиці односторонній у бік Володимирської, переважно ділянки використовується для стоянки авто. Перекриття означає, що:

  • Відео дня
    /li>

Станом на сьогодні, 29 листопада, гірку вже почали встановлювати. На Проскурівській стоїть вантажівка, з якої виносять розібраний каркас. Загалом на ділянці між Свободи та Володимирською можуть припаркуватися близько сотні авто.

Хто ж встановлює гірку в центрі Хмельницького, заради якої перекрили Проскурівську? У рішенні виконавчого комітету йдеться, що дозвіл дали «Frankivsk Half Marathon». Таке словосполучення не вказує на назву юридичної особи, про що свідчать дані пошуку в сервісі «YouControl».

Разом з тим нам вдалося з’ясувати, що «Frankivsk Half Marathon» — це спортивний захід, генеральним директором якого є іванофранківець Ігор Крицак. Він же отримував дозвіл на встановлення льодової гірки в Івано-Франківську на період від 18 грудня 2020 року до 16 лютого 2021 року. Про це йдеться у повідомленні газети «Галичина». До слова, вартість оренди території у центрі Івано-Франківська площею 400 квадратних метрів склала 1 716 гривень на місяць.

Гірку у центрі Хмельницького також встановлює Ігор Крицак. Ми поспілкувалися з ним телефоном і він це підтвердив. Також розповів, що відкриття атракціону заплановане на 4 грудня, однак це залежить від технічних моментів і дата запуску може змінитися.

Ми також запитали у нього про суму орендної плати за використання вулиці для встановлення гірки. Ігор Крицак сказав, що це питання поки що у процесі погодження, і він планує приїхати у Хмельницький для підписання документів.

Щодо вартості відвідування гірки, то в Івано-Франківську минулого сезону це коштувало 50 гривень за спуск. Також діяли знижки, наприклад, п’ять спусків обходилися у 130 гривень. Ми запитали у Ігоря Крицака про ціни для Хмельницького. Він сказав, що поки що цього не знає.

Також ми намагалися отримати інформацію щодо атракціону у заступника міського голови Миколи Ваврищука та начальника управління культури і туризму Артема Ромасюкова. Поки відповіді від них ми не отримали.

Ігор Крицак зареєстрований як фізична особа — підприємець в Івано-Франківську у грудні 2016 року. Його основний вид діяльності — інша діяльність у сфері спорту. Він також є засновником громадських організацій «Гуцул Раннінг Клаб», «Кайнд Челендж» та «Мед Ебаут Денс».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (31)
  • Liliya Klipova

    нажаль на думку спадає..Хліба і видовищ.. Невже немає іншої локації в місті, щоб  в цьому маленькому затишному центрі зробити збіговисько для всяких пригод?..що небудь, аби замутити розум  .Краще ж і  лісі  і  на нормальні гірки і санки..безкоштовні.
  • Дмитро

    Автоводії знайдуть інші місця для паркування своїх "тазиків"
  • Танюшка Станецкая

    Яка маячня! Гірка! Для чого щоб більше калік за 50 грн стало!
  • Виктория Гериш

    Тю..та давайте вже по 100

keyboard_arrow_up