Призов до армії, виплати багатодітним та електронний рецепт. Що зміниться для хмельничан з квітня

Призов до армії, виплати багатодітним та електронний рецепт. Що зміниться для хмельничан з квітня
Фото ілюстративне. poglyad.in.ua
  • Починаючи з квітня, лікарі перестануть обслуговувати пацієнтів без декларації.

  • Також стануть відомі офіційні результати першого туру виборів президента.

  • Про ці та інші зміни, читайте далі.

“Доступні ліки” видаватимуть за електронним рецептом

З квітня Міністерство охорони здоров’я запропонувало не фінансувати так звані “червоні” списки пацієнтів. Ця категорія не зможе отримати медикаменти за програмою “Доступні ліки”, адже без підписаної декларації з лікарем виписати рецепт їм не зможуть. Програму відтепер фінансуватиме Національна служба здоров’я. Вона перераховуватиме кошти на “Доступні ліки”. Сімейні лікарі виписуватимуть медикаменти у форматі електронного рецепта. Проте лише тим пацієнтам, які підписали декларацію. Всі інші програмою скористатися не зможуть.

Читайте також: Хмельничани, які не підписали декларацію з лікарем, платитимуть за аналізи і не отримають безкоштовні ліки

Стартує весняний призов

Триватиме він з 1 квітня по 27 червня. За даними Хмельницького обласного військового комісаріату, в місті призовну комісію пройде 3625 юнаків. На службу відправлять призовників, яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 20 років, та старших осіб, які ще не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову.

Відео дня

Читайте також: Весняний призов 2019: де служитимуть хмельничани та що світить “ухилянтам”

Збільшаться виплати багатодітним родинам

З 1 квітня 2019 року в Україні збільшується допомога багатодітним сім’ям. Батькам на кожну третю і наступну дитину щомісяця виплачуватимуть 1626 гривень. Платитимуть доти, доки дитині не виповниться 6 років. Про це повідомляють “Факти”. Доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цього року. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної, має змогу оформити додаткову допомогу на дитину. Якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6-ти років, на кожну з них виплатять по 1626 гривень. Про те, як отримати допомогу, дізнавайтеся за посиланням.

Ловити рибу можна буде не скрізь

Із 1 квітня в Україні починає діяти заборона на вилов риби. Саме тоді починається нерест. Відповідно ловити рибу у ставках та річках не можна. Діятиме заборона до 31 червня. Так, на Хмельниччині обмеження діятиме в таких рамках:

  • у всіх водосховищах — з 1 квітня по 9 червня;

  • у всіх інших та їх кореневих водах — з 1 квітня по 19 травня,

  • в придаткових — з 1 квітня по 29 червня.

На Хмельниччині виділили 10 місць, де можна ловити рибу і не натрапити на штраф. З ними можна ознайомитись за посиланням.

Нові “безконтактні” картки “Visa”

Починаючи з квітня 2019 року українські банки випускатимуть в обіг картки Visa з обов'язковою підтримкою можливісті безконтактної оплати. Картки отримають спеціальний чіп, та разом з тим збережуть і магнітну стрічку – щоб люди могли розраховуватися у будь-який зручний спосіб. Про це повідомляє 24 канал з посиланням на “Новое время”. Зазначається, що минулого року кількість безконтактних платежів зросла на 44%.

Оприлюднять офіційні результати першого туру виборів президента

У неділю, 31 березня, українці проголосували на виборах президента. За перебігом подій уважно стежили журналісти vsim.ua та оприлюднювали останні новини у спеціальній новині. Згідно з останніми даними Національного екзит-полу, лідером голосування у першому турі став Володимир Зеленський (30,6%), другим іде чинний президент України Петро Порошенко (17,8%), третьою у виборчій гонці “фінішувала” Юлія Тимошенко (14,2%). Детальніше із результатами екзит-полу можна ознайомитись за посиланням. Офіційні результатии першого туру виборів Центральна виборча комісія оприлюднить до 10 квітня. Якщо жоден з кандидатів не набере абсолютної більшості, буде оголошений другий тур, який відбудеться 21 квітня.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • валентина

    Значит кто все правда? Все идёт для размножения первой группы крови, рептилоидов, да? И все должны оплачивать етих детей? Потому и удалили? Но кто же нечестно, одним жизнь, вы понимаете что они ничем неболеют? Им даже СПИД не болеют, просто переносят? Ни песенку не портят таблетками, ни денег болячками, ни лимфу антителами болезней не загрязняют, вы посмотрите , их 99%Вы хоть понимаете какя у низ классная жизнь, ни болезней, рост по камерной линии, все дают нашарка,до они многодетных, их много, жизнь свою они проживают на секс, шмотки,поездки на отдых, знакомства, ОНИ живууут!!!Вы понимаете, не мучаются от болячки до болячки,от секономлиных денег на больницы проплатв, а живууууут Ездят везде,по всем странам и морям,здоровые, одеваются,сексуются,рост на работе ЖИВУТ и их детей все спонсируют и размножают Зачем их так размножают, зачем так рекламируют кинофильмы,мульт про динозавров, ну зачем?? И почему предприниматели должны их содержать проплатами в пенсионный, налоговую,место,биржу труда, девять книг коммунальных ,,и  им с 2002 года защищался стаж 12 дней!! И даже нет записи в трудовой книге! Зачем? За размножение ящерицоподобных, ведь череп ембриона в зародыше формируется в первую очередь, и из  с первой группой 95% и кто налицо схожесть видно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up