Просідання плитки на набережній Південного Бугу. Комунальники знову пообіцяли розібратися

Просідання плитки на набережній Південного Бугу. Комунальники знову пообіцяли розібратися
Фото Валерія Круліковського
  • Три місяці тому ми повідомляли про плитку, яка просіла на набережній.

  • Тоді в міськраді нам розповіли, що об’єкт обстежать, а в разі необхідності ремонту ним займеться підрядник.

  • З тих пір нічого не змінилися, але тепер комунальники кажуть, що ремонтом займатимуться «Парки і сквери».

Наприкінці травня цього року ми розповідали вам про просідання плитки на набережній Південного Бугу, яка пролягає від Кам’янецької до парку Чекмана. Найбільше це було помітно біля зливових решіток. Тим часом в окремих місцях поблизу парку Чекмана плитка піднялася.

Тоді ми звернулися до заступника начальника управління комунальної інфраструктури міської ради Віталія Гурського. Він розповів, що йому про просідання не відомо. Також пообіцяв повідомити про це директора комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького» Олександра Боднарчука, аби той все перевірив.

— Якщо буде необхідність проводити поточний ремонт, то будуть займатися приватні підрядники, ті, хто виконував роботи. Там є місця, де прокладали кабельні мережі, то, можливо там і є ділянка, де є просідання. Як правило, на таких ділянках і просідає, бо нереально відразу втрамбувати, воно має з часом само по собі сісти природно, тоді підсипається й підрівнюється, — розповів Віталій Гурський у коментарі журналістам vsim.ua.

Відео дня

З тих пір минуло понад три місяці, і нічого не змінилося. У спільноті департаменту інфраструктури Хмельницького в Facebook хмельничанин Валерій Круліковський виклав фото, де видно просідання плитки на набережній.

— Набережна Південного Бугу. Такі провали в багатьох місцях, і якщо їх не ліквідувати зараз, то в подальшому на це буде витрачено більше часу і звичайно коштів! Що з цього приводу думає влада? — написав користувач у своєму дописі.

Ми звернулися за коментарем до директора комунального підприємства «Парки і сквери міста Хмельницького» Олександра Боднарчука. Він розповів, що йому відомо про просідання, і сьогодні, 9 вересня, працівники підприємства вже обстежували територію, де просіла плитка.

За кілька днів плитку почнуть розбирати, аби з’ясувати причину просідання та визначити обсяг необхідних робіт. Всім цим, а також ремонтом, займатимуться працівники комунального підприємства, адже термін гарантії вже збіг.

— Вартість ми не оцінювали, тому що це потрібно робити тільки після того, як ми його розберемо й подивимося. Зараз будемо розбирати, будемо дивитися, що там треба, що міняти, чи щось додавати, дивитися причину, чому воно просідає, тоді можна оцінити вартість, — розповів Олександр Боднарчук.

Нагадаємо, що основну частину робіт з реконструкції набережної виконувало ТОВ «Ізяславтрансбуд». Спершу з ним домовилися про суму в 3 988 750 гривень — це було в липні 2014 року. Згодом вартість зросла до понад 6,5 мільйона гривень. Облаштуванням пішохідної доріжки біля входу до парку Чекмана займалося ТОВ «Платинумбуд». Це обійшлося у понад 600 тисяч гривень.

Фото набережної у вересні 2021 року

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

На зображенні може бути: на відкритому повітрі

На зображенні може бути: на відкритому повітрі та цегляна стіна

На зображенні може бути: цегляна стіна та на відкритому повітрі

Фото набережної у травні 2021 року

На набережній Південного Бугу просіла плитка. Хто буде ремонтувати (ФОТО)

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up