Сало, стейк і ребра: порівняли ціни на свинину в Хмельницькому

Сало, стейк і ребра: порівняли ціни на свинину в Хмельницькому
  • Продовжуємо моніторити ціни на продукти у Хмельницькому. 
  • Як змінилась вартість свинини за останній місяць? Підготували інфографіку. 

Овочі та фрукти, курка, риба і яйця. Журналісти vsim.ua продовжують моніторити вартість цих та інших продуктів. 

До прикладу, регулярно розповідаємо, як коливається вартість сала і м’яса на прилавках міста. 

Востаннє ми порівнювали ціни на свинину на початку червня. Що змінилось зараз?

Відео дня

Для порівняння журналістка відвідала два павільйони на центральному ринку, а також «Ранковому» біля Кам’янецького переїзду. Також дізнались ціни у м’ясному магазині мережі. 

Дізнавайтесь, де вигідніше і переглядайте інфографіку. 

Якими були ціни у червні?

За останній місяць вартість свинини на прилавках Хмельницького змінилась несуттєво. Про це кажуть і самі продавці. За нашим порівнянням, на початку червня шию продавали від 170 гривень, тепер ціна стартує від 180 гривень, а також дорожче. До прикладу, вартість лопатки залишилась без змін. 

Що кажуть експерти?

Ціни на свинину першої категорії екстра (за кг живої ваги) склали 54,59 грн/кг, що на 2,4 % менше у порівнянні із червнем 2024 року. Такі дані станом на середину липня.

Друга категорія свинини за кг живої ваги в ціні склала 52,41 грн/кг, що теж на 2,4 % менше у порівнянні із червнем 2024 року.  Такі дані науково-дослідного інституту «Украгропромпродуктивність». Наводять такі дані:

Загалом, за словами експертів, на вартість свинини щорічно впливає сезонність, а також чимало інших факторів, як ціни на електроенергію, корми та інші.  Прогнозують, що з початком осені-зими ціни на м'ясо і сало знову можуть зрости. 

Читайте також:

Кавуни і дині: за скільки продають у Хмельницькому і звідки привозять

Амур, короп і карась: які ціни на живу рибу в Хмельницькому

Як мати світло та не боятися обстрілів? Головне про розподілену генерацію

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Игорь Язвинский
    Немає де зберігати
  • Роман Вознюк
    Мінімум має бути 95 за кіло живим вєсом
    Buzhok reply Роман Вознюк
    Тоді і готове м'ясо без костомах, кишок, жил, шкури... Має бути по 400
  • Лілія Кефа
    А жива вага по 35 грн

keyboard_arrow_up