Ціни на сало і м’ясо: де вигідніше у Хмельницькому

Ціни на сало і м’ясо: де вигідніше у Хмельницькому
  • Продовжуємо моніторити ціни на продукти у Хмельницькому. 
  • Як змінилась вартість свинини? Дізнавались ціни на сало і м’ясо. 
  • Переглядайте інфографіку.

Ціни на свинину коливаються впродовж року і залежать від багатьох чинників. Це і вартість енергоресурсів, кормів, інфляції, а також індексу споживчих цін. 

Журналісти vsim.ua продовжують слідкувати за цінами на продукти у Хмельницькому. Щомісяця на нашому сайті ми розповідаємо про вартість яєць, круп, молочних виробів та овочів. Цього разу розповімо про свинину. Найпопулярнішими точками, куди хмельничани йдуть купувати цей товар є павільйони на продовольчих ринках. 

Для порівняння журналістка традиційно відвідала центральний ринок, «Ранковий» по Кам’янецькій, а також магазин мережі «М’ясна лавка». Дізнавайтесь, де вигідніше і переглядайте інфографіку. 

Відео дня

Як змінились ціни на свинину в Хмельницькому?

Востаннє ми порівнювали ціни на сало і м’ясо у квітні. Тоді сало на центральному ринку коштувало від 80 гривень за кілограм, на «Ранковому» – від 15. 

Вирізку на ринку продавали від 160 гривень, лопатку – від 140, а задня частина коштувала від 140 гривень. Отож, загалом за останні місяці вартість змінилась несуттєво – в середньому знизилась на 10 гривень. 

Що кажуть експерти?

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м'ясної галузі, вважають в «Асоціації м’ясної галузі». 

Загалом експерти кажуть, що за останні три місяці сало здешевшало. Про це кажуть і самі продавці у Хмельницькому. 

Як інформує «Агропортал», середня споживча ціна сала у квітні 2024 року знизилася на 1,4% — до 167,55 грн/кг проти 169,88 грн/кг у березні. Низхідний рух ціни триває третій місяць поспіль.

Читайте також:

Ціна на хліб у Хмельницькому вже зросла. Коли чергове підняття і які причини

Скільки коштує таксі в Хмельницькому: служби та ціни

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up