Скільки коштують гречка, імбир, лимони та часник у супермаркетах Хмельницького

Скільки коштують гречка, імбир, лимони та часник у супермаркетах Хмельницького
  • З початком карантину ціни на топові “противірусні” продукти та гречку значно зросли в ціні. 

  • Наприкінці березня придбати лимони менш ніж за сотню гривень було майже нереально. 

  • Ми дізналися, які ціни на топові карантинні продукти зараз.

З початком карантину хмельничани почали запасатися продуктами першої необхідності. В одні руки намагалися купити якомога більше. Пам'ятаєте, як із полиць супермаркетів зникали крупи та бакалія? Особливим попитом у березні користувалися гречка. Через загальний ажіотаж ціни на продукти зросли вдвічі, а то й в тричі. До прикладу, 18 березня, у магазині “Bulka” гречку продавали  за 97.99, в “Сільпо” за 42.99.

Маркетинг та правильна реклама також зробили свою справу. Інтернетом ширилися фейки, які гучно заявляли про цілющі властивості імбиру, лимонів та часнику у боротьбі з коронавірусом. В результаті ціни на ці продукти досягли колосальних позначок. Купити лимони менше ніж за 100 гривень ще на початку квітня було нереально. За сотню перевалив і часник. А про ціну на імбир взагалі страшно згадувати. В деяких торгових точках вона сягала до 600 гривень. 

Відео дня

Після місяця на карантині ажіотаж почав потроху спадати. Адже кишені та гаманці містян стали практично порожні через відсутність роботи у багатьох. Відтак попит зменшився, а разом із ним почали падати й ціни. Ми пройшлися найбільшими мережами супермаркетів міста та дізналися скільки коштують гречка, лимони, імбир та часник зараз.  

Найдешевше в “АТБ”

Найдешевше придбати такий набір продуктів можна в “АТБ”, найдорожче - в “Таврії В”. Полиці переповнені товаром. У “Сільпо”, наприклад, продають два види гречки: одна фасована на кілограм у фірмовій упаковці. Коштує вона 39.49 гривень, є й дешевша - на вагу. Її вартість - 33.39 за кілограм. Лимони в усіх супермаркетах не першої свіжості. Про це свідчать численні пом'ятості, плями, місцями зустрічається навіть гниль. 

До речі, із цінників видно, що всі продукти, крім гречки, в мережах  супермаркетів - іноземного виробника. Їх доставили на полиці магазинів із Бразилії та Тереччини. Навіть часник - примандрував із далеких Єгипту та Китаю.

Антимонопольний комітет “досі працює”

В антимонопольному комітеті прогнозують, що незабаром ціни впадуть ще. Адже до кінця тижня у країні можуть відкрити продуктові ринки. Тоді конкуренція зросте і супермаркети будуть змушені ставити цінники із меншими цифрами. 

Разом з тим повідомляють, що до цього часу працюють над вивченням недобросовісних мереж, які значно завищили ціни. Розібратися в ситуації обіцяли ще в березні. Поки, кажуть, порушень не знайшли. 

У випадку виявлення факту змови, антимонопольники, за словами Олега Федорчука, мають зібрати вагому доказову базу. Адже у 100% випадків реалізатори позиваються до суду. 

Фото із "Сільпо"

Фото із "Таврії В"

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Юрій Гудок

    Хай повидають на дорогу. Для показухи
  • ttt432

    Подработают и цены упадут, ловят момент.
  • Таня

    Кошмар, які ціни, нагріли руки на біді. Як завжди.
    Картопля в Україні росте, а ціна як з Турції.

    Ігор reply Таня

    бо це такий менталітет україньский

    Мастер Автополив reply Ігор

    Не гони, украинцы всегда были добрые и щедрые к друг другу. Почитай историю про Гетьманщину и Колиивщину. Просто потом им москали создание изнесиловали и так вот получилось.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up