Скільки коштують “живі” ялинки у Хмельницькому

Скільки коштують “живі” ялинки у Хмельницькому
  • У Хмельницькому відкриваються ялинкові ярмарки.
  • Своя легальна точка продажу є в кожному мікрорайоні.
  • За скільки продають та як обрати правильну ялинку, дізнавалися журналісти vsim.ua.

Як співається у рекламі “Coca-Cola” - свято наближається. Хмельничани вже почали прикрашати свої оселі та роблять закупи у міських супермаркетах.

А який же Новий рік без ялинки? Комусь до вподоби штучні красуні, які радуватимуть родину не один рік, а хтось просто не уявляє свята без соснового запаху.

У Хмельницькому поступово починають відкриватися легальні ялинкові базари.

Відео дня

Нагадаємо, що цьогоріч таких у місті буде аж 17. Працюватимуть вони у кожному мікрорайоні, тому їхати з Дальніх Гречан аж у центр за вічнозеленим деревцем не доведеться.  

На одному з таких базарчиків побували і журналісти vsim.ua. Ми дізналися, за скільки можна придбати ялинку у Хмельницькому та розпитали секрети “довголіття” новорічних дерев у досвідчених продавців.

По вулиці Зарічанській, неподалік зупинки “Електроніка”, розташувався один із найбільших ялинкових базарів у місті. Він входить до списку легальних. Продавці на ньому вже не міняються з року в рік. Тут і дозвіл на продаж показати можуть і бирками похвастатися.

Нагадаємо, що ще з 2012 року ялинки  і сосни можна продавати лише із захисними бирками для електронного обліку. Це роблять для того, щоб уникнути браконьєрства.

На перехресті вулиць Степана Бандери та Зарічанської працює два приватних підприємця. Торгують новорічними деревами з Хмельниччини та Карпат. Ялинки та сосни привезли переважно із Летичівського району, а ось ялицю до нашого міста завезли з Карпат.

Бабуся Лідія торгує на цьому місці вже добрий десяток років. Журналістам розповіла, що за нестачу покупців не хвилюється. Говорить, що ялинки потрібні всім, тож клієнтів кожному продавцю вистачить.

- Я завжди максимально розпродую і ялинки, і сосни. Покупців на всіх вистачить, тому за це не переживаю. Сосни ми самі вирощуємо на власному паї, а ялинки з Карпат веземо, тому вони трохи дорожчі, - пояснила Лідія Слободян.

Ялинки від 100 до 250 гривень

Як пояснюють продавці, вартість не так залежить від висоти, як від пишноти дерева. Розлогі красуні з пишним гіллям ідуть дорожче, в районі 200 гривень. Менш пухнасті віддають дешевше, від 100 до 150 гривень. Якщо є бажання, то тут і поторгуватися можна. Скидають на каву та чай, щоб покупці зігрілися.

За сосну просять від 30 до 200 гривень

За сосну просять від 30 гривень за найнижчі (в межах 50 сантиметрів) і до 200 гривень за двометрові красуні. Привезені вони з Летичівського району. Мають відповідні бирки. Ціна на сосну залежить від висоти та пишності.

Ялиця коштує від 45 до 220 гривень

У сусідів пані Лідії можна знайти ще плетені деревця. Їх роблять із гілочок ялиці власноруч. Ціна на такий хенд-мейд коливається від 25 до 220 гривень. Залежить також від висоти та пишності. Ялиця на Хмельниччині не росте, тому її везуть із Карпат, відповідно і ціна на неї вища. За словами продавчині, найдовше простоїть саме ялиця. В теплому будинку вона може витримати до 2-х місяців.

Поради від продавчинь

Щоб новорічне деревце простояло довше, продавчині розказали кілька секретів журналістам vsim.ua.

  • Дерево треба ставити в пісок і кожен ранок доливати холодної води. Ялинка має багато пити, від цього вона буде живитися, довго стояти зеленою і пахнути.

  • Ще можна “поїти” ялинку водою з цукром. Пропорції один до одного (чайна ложка цукру на літр води).

  • Також до води можна додавати аспірин і поливати цією сумішшю пісок. Рецепт підходить не лише ялині, я й сосні та ялиці.









 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Віталій Українець

    1.01.19 знову покинуті ялинкі.
  • Віталій Українець

    1.01
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up