Статутний капітал «Хмельницькводоканалу» збільшать на 8,5 мільйона. Дізналися деталі

Статутний капітал «Хмельницькводоканалу» збільшать на 8,5 мільйона. Дізналися деталі
  • «Хмельницькводоканал» матиме статутний капітал у понад 435 мільйонів.

  • Пояснюємо, чому збільшують його розмір та куди підуть гроші.

Статутний капітал комунального підприємства «Хмельницькводоканал» збільшать на понад 8,5 мільйона гривень. Це передбачено проєктом рішення виконавчого комітету. Останній має винести його розгляд сесії міської ради.

Пунктом «1.1» рішення передбачається зменшення розміру статутного капіталу на 52 936,14 гривні, а пунктом «1.2» — збільшення на суму 8 560 000 гривень. Внаслідок цього статутний капітал підприємства зросте до 435 635 340,82 гривні.

Заступник директора з економічних питань «Хмельницькводоканалу» Олексій Лункін у коментарі журналісту vsim.ua пояснив, що збільшення розміру статутного капіталу пов’язане з виділенням грошей з міського бюджету, а зменшення — з фактичним виконанням робіт з освоєння бюджетних коштів.

Відео дня

Бюджетом Хмельницької ОТГ на 2022 передбачене збільшення статутного капіталу «Хмельницькводоканалу» на майже таку ж суму, яка передбачена проєктом рішення виконкому — 8 460 000 гривень.

Як зазначено у пояснювальній записці, ці гроші мають витратити на такі об’єкти:

До слова, бюджетом передбачене збільшення розмірів статутних капіталів інших комунальних підприємств:

Статутний капітал комунального підприємства — це вартість внесків від його засновників. У випадку з «Хмельницькводоканалом» засновником є Хмельницька міська рада. Внески до статутного капіталу комунального підприємства, як правило, мають такі причини:

Статутний капітал перебуває у повному розпорядженні комунального підприємства та не має цільового призначення. Проте це скоріше формальність, оскільки міська рада як власник контролює комунальне підприємство, зокрема, й розпорядження грошима.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Педосюк Тетяна

    Все для людей .......
  • Руслана Величко

    директо з медичною освітою, новий тариф і нові мільйони. шо ше в тому водоканалі нового намутять?

keyboard_arrow_up