Тарифи на електроенергію хочуть підвищити у два рази: подробиці

Тарифи на електроенергію хочуть підвищити у два рази: подробиці
  • Йдеться про зростання цін на електроенергію для бізнесу.

  • Але населення побічно відчує підвищення тарифів.

З нового року в Україні запланували підвищити ціни на електроенергію. До всього піднімуть також вартість диспетчерських послуг. Загальне подорожчання при цьому становитиме 107% порівняно з поточними цінами. Проекти зміни тарифів на 2023 рік опублікували на сайті Укренерго.

У повідомленні йдеться, що збільшення тарифів торкнеться бізнесу. Новий тариф на електроенергію становитиме 636,17 гривні/МВт-год, а послуги диспетчеризації подорожчають до 207,63 гривні. Результатом цього підвищення стане зростання цін на більшість товарів. Тобто населення побічно відчує підвищення тарифів.

Чому дорожчає електроенергія

Подорожчання електроенергії планується з кількох причин:

Відео дня

Що буде з тарифами для населення

Згідно з рішенням Кабміну, тарифи на світло для мешканців не зміняться до кінця опалювального сезону. В даний час діє фіксований тариф для індивідуальних побутових споживачів:

А як ви ставитеся до підвищення цін на електрику під час війни?

Нагадаємо, для Хмельницької області збільшили доведену величину потужності електропостачання. Тому енергетики дещо змінили графіки подачі світла. Наразі вдається заживлювати споживачів на довший час. Сьогодні, 12 грудня,  подають електрику хмельничанам згідно черги 4 години через 4 години.

До слова, після восьми хвиль ракетних атак в країні пошкоджені всі теплові та гідроелектростанції, а також різною мірою пошкоджено 40% обʼєктів високовольтної мережі. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він додав, що цю зиму ми будемо проходити з суттєвими обмеженнями споживання електроенергії.

Через це у Кабміні визначили чотири групи, які отримуватимуть електроенергію першочергово:

Лише після заживлення цих чотирьох груп електроенергію даватимуть усім іншим.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • Ole7

    Навіщо українському народу така злочинна влада і незаконно створена глобалістська корпорація, що використовує цю договірну війну тільки для геноциду корінного населення та збагачення світового деградуючого іудейського та російсько-українського олігархату та їхніх кукловодів-паразитів, постійно підвищуючи тарифи на енергетику, воду, комунальні послуги, продукти харчування й інші види життєдіяльності людини. Ми, український корінний народ, є власником земель та природних ресурсів та своїм свобод ним волевиявленням не визнаємо цю владу загарбників, злодіїв і самозванців, і не приймаємо, забороняємо та не акцентуємо ці та всі інші злочинні оферти слуг темних сил світового глобалізму!!! Забороняємо оферти проведення війни, воєнних навчань та медичних експериментів, виконання злочинних наказів та постанов, жертвоприношення та іудейські ритуальні свята на нашій території, ні порушенню прав та свобод людини, геноциду корінного народу українських земель та вивезення природних ресурсів України!!! ЛЯРВИ Геть з України!!!

    Ця вимога повідомлення є офертою і обов'язкова до виконання! Її Ігнорування бездіяльність, видалення, модерація і корекція забороняється!!! Порушники за це понесуть справедливу відповідальність згідно діючих природних Конів, заКонів та всіх існуючих вимог, норм і правил!!!
  • Читач 007.

    Чинуші  напевне думають що в Українців рівень життя в два рази підвищився, ось і піднімають вартість електрики у два рази , логіка у чинуш залізобетонна як була в 1991 році  така і лишається в 2022 році
  • Max Forosov

    Боженько, то шо це робиться? Тут так ледве жеврієш, а тобі ще по башці дають то короновірусом, то забороною антибіотиків, то війною, то тарифами, то цінами, то відключеннями енергоресурсів... Це дійсно квест під назвою "вижити в Україні".
  • Алла Марценюк

    Війна, не війна. Держава продає електрику до Евросоюзу. Асоціація 2017 року працює, бо якщо зупинити усе держава буде мати дефолт.

keyboard_arrow_up