У 2020 році українцям двічі підвищать пенсії: коли та на скільки

У 2020 році українцям двічі підвищать пенсії: коли та на скільки
Фото ілюстративне: ZIK
  • Пенсії зростуть влітку та в грудні 2020 року.

 

Мінімальна пенсія в Україні змінилася з 1 січня. Окрім цього, підвищення пенсії цьогоріч заплановано ще два рази – з 1 липня та 1 грудня, пише Главком.

З січня мінімальна пенсія зросла до 1638 гривень. Наступне підвищення заплановано на 1 липня – мінімалка складе 1712 гривні. З грудня 2020 року – 1769 гривні. Таким чином, за рік мінімальна пенсія зросте всього на 131 гривню.

Також з 1 січня 2020 року змінився необхідний стаж для отримання пенсії за віком. Тепер для виходу на пенсію у 60 років, необхідно мати не менше 27 років стажу. Якщо ж його не вистачає, то українцю доведеться почекати з виходом на пенсію до 63 або 65 років. А ще, у 2020 році закінчується пільговий період для виходу на пенсію жінок, які народилися з 1 жовтня по 31 березня 1961 року. Раніше вони могли піти на пенсію у 59,5 років.

Відео дня

Читайте також: 

В Україні збільшили розмір аліментів

Нові тарифи, зарплати та штрафи: які зміни чекають українців з 1-го січня

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (24)
  • Галя

    А в кого там контейнер косо стояв і що базарне начальство брало, до пенсії ніяким боком. І в довідці ок5 стояли копійки внесків, але вас то не хвилювало. Ви думали, що пенсійний фонд дурний чи що?

    валерія reply Галя

    Шо ти до людей причепилася. Я тоді працювала в дитсадку, сраки діткам витирала. Та само довідка і ті самі внески , навіть мені. По 10-13 грн відчислення були. В мене зарплатм мінімальна була  спочатку 50 грн, потім 65 грн, потім 78 грн, потім 93 грн і т д. Мені зарахувалося, і навіть то, шо потім на шість років пішла в декрет теж зарахуввалося, а їм чого ні??? Вони ж підіймали економіку україни, економіку хмельницького .
  • Галя

    Нічого ви, базарники не розуміли... В облраду ви платили фіксований податок на здійснення підприємницької діяльності і це були невеликі гроші, 60-70 гривень в  місяць. З такої суми не могло бути нормальних внесків ні в пенсійний, ні в фонд служби зайнятості, ні в інший. Тому п'ять років по патенту вам зарахували, як один. А ви , базарники, на яку пенсію надіялись? Тільки не треба ляля, що ви платили по патенту багато, це було до 100 гривень точно
  • леонид наседкин

    Сегодня уж получил пенсию. До 2000 тыс. добавили  аж 69 гривен. Становлюсь богатым.
  • Галя

    При чому тут обласна рада??))) Яке це подушне базарники платили?? Що таке подушне? По 60 гривень платили за патент базарники і все.. це був податок на ведення підприємницької діяльності, а хто думав за пенсію, мав би добровільно сплачувати в пенсійний. Але ж базарники НІЧОГО не платили, аж поки роки два тому їх не почали тиснути, щоб платили ЄСВ. А тепер ниють - ми платили по патентуууу))) Це був податок на ведення власної справи і пенсійний тут не причому

    Sidorcuk Masa reply Галя

    Неееее галюня, то необизнана не в чоому. Напевно точно з обласнои ради.



    Платили, але гроши, деньги, ложили на рахунок в налоговой, а она, потом, распедиляла, делила , с пенсионным фондом. А также сдавали галюня , в пенсионом фонде звиты об оплате. А с нами сверялись и инспекторы в пенсионом, у каждого пидприемця был инспектор, и если не сверилсяи- штафффф !!! Очень, очень большие штрафы платили, 100% и больше. К потерял сверку с печатью - штраф. У некоторых штрафы до сих пор висят. Так вот галюююня, если пидприемци платили в 2000 году, то в довидке ок-5 они появлялись аж через год, бо майоры и подполковники налоговой наверное дожили деньги на счёт, в банки , под проценты, и наверное забывали снять. У некоторых 11,13 года пропали, а у меня весь 20002 год, хотя квитанции есть.



    А подушный налог - почитай в инете, его когдата придумал царь. За то, что душа хочет есть, и каждый день как то зарабатывает на пропитание, душа каждый день должна платить дань, налог. За каждый день!!!Ето и переняли депутаты, галюня, мирской и областной рады. За собачии будки на базаре, которые они раздали, а деньги списали огогого, огог какие деньжищаа, как на створення новых РАБОЧИХ мест,



    Нужно платить налог им за каждый день!!! Вот ты галюна , платила  за обогрев , за батереи , квадратные метры, помноженые на цену, так же платила и в жек.



    А базарники ещё кв метры множат на цену и на КОЛИЧЕСТВО дней в месяце. Ето же неправилино, галюня. Ты же за жек платил раз, а базарники ту же сумму тридцать раз в месяц??? Ведьтак?? Потому в народе назвали подушный налог депутатам мирской и областной рады.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up