У Хмельницькому дозволили встановлювати нові МАФи

У Хмельницькому дозволили встановлювати нові МАФи
Фото з архіву редакції
  • Це не стосується центру міста.

  • Заборона діяла від 2012 року.

Від 2012 року у Хмельницькому не можна встановлювати нові кіоски. Мораторій на встановлення МАФів запровадила Хмельницька міська рада. Затвердили також комплексну схему розміщення тимчасових споруд, в межах якої МАФи залишили. З того часу тимчасові споруди лише переміщували, але нові не встановлювали.

Хмельницьке відділення антимонопольного комітету такий стан справ не влаштував. Вони запропонували міській владі мораторій скасувати. Згоди не дійшли, тому відділення АМК звернулося до суду. Позиція антимонопольників полягала у тому, що мораторій на встановлення МАФів заважає вільній конкуренції. Адже нові підприємці не можуть розпочати торгівлю, а старі таким чином перебувають у більш вигідному становищі.

Суперечка між антимонопольниками та міською радою дійшла до Верховного Суду. Судді останнього вирішили, що депутати мають скасувати мораторій, тобто дозволити встановлювати нові МАФи. Про таке рішення стало відомо у липні цього року.

Відео дня

І міська рада взялася його виконувати. Підготували проект рішення та винесли його на розгляд депутатів. Сьогодні, 11 грудня, його підтримали на черговій сесії. Проголосував за це 31 депутат.

Отож, виключили з рішення 2012 року пункт 4, який був змінений 2014 року:

«З моменту набрання чинності цим рішенням забороняється на території Хмельницького розміщення нових та розширення існуючих тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності»

Також змінили пункт 3. Тепер для встановлення МАФу не у відповідності з комплексною схемою потрібно виконати такі умови:

Пункт 3 не стосується центру Хмельницького. Він, згідно з рішенням, обмежується такими вулицями: Свободи, Європейська, Гагаріна, Кам'янецька, Староміська, Грушевського, Подільська, Свободи. Тут встановлювати МАФи можна тільки за комплексною схемою.

Довідка. Комплексна схема розміщення тимчасових споруд — текстові та графічні матеріали, якими визначаються місця розташування тимчасових споруд.

Нагадаємо, що зі «стометрівки» перенесли МАФу у вигляді трамвайчика. Тепер він стоїть на автобусній зупинці біля дендропарку. За словами заступника міського голови Хмельницького Андрія Бондаренка, тимчасова споруда заважала проведенню Різдвяного ярмарку. МАФ перенесли тимчасово, куди його подіти, ще мають визначити.

Нагадаємо, що на зупинці «Прикордонна академія» (рух у центр міста) мають встановити нову зупинку. У ній поставлять станціонарний кавовий апарат, і хмельничанин зможуть придбати гарячі напої. Проект рішення виконавчого комітету вже з’явився на сайті міськради. Згідно з документом, встановлювати зупинку має ТОВ «Техінсервіс 777». Коли це відбудеться, наразі невідомо. А поки на цій зупинці є лише лавка.

Читайте такожНелегальний ялинковий базар біля «Плази»: чиновники та поліція знову розводять руками

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up