У Хмельницькому хочуть підняти тарифи на воду. Коли та які будуть ціни

У Хмельницькому хочуть підняти тарифи на воду. Коли та які будуть ціни
  • Перше підвищення запланували з 1 січня нового року, а друге – з липня. 

  • Нові тарифи мають схвалити 27 грудня. 

  • Тарифи на воду в областях, які сильно постраждали від бойових дій, переглядати не будуть.

У Хмельницькому тарифи на холодну воду та водовідведення можуть вдвічі зрости у 2023 році. Відповідні проекти постанов з'явилися на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕП). Саме НКРЕП встановлює тариф на воду, а не місцева влада. 

Які тарифи планують встановити

Згідно документу, перше підвищення цін запланували з 1 січня нового року, а друге — з липня. Нові тарифи мають схвалити 27 грудня.

Згідно з постановами до обласних комунальних підприємств, запланували встановити наступні ціни на водовідведення та водопостачання:

Відео дня

А от тарифи на воду в областях, які сильно постраждали від бойових дій, переглядатися не будуть. Це стосується Харківської, Миколаївської та Херсонської областей.

Як підніматимуть тарифи у Хмельницькому

Для Хмельницькводоканалу зазначили підняти тарифи наступним чином:

з 1 січня по 30 червня 2023 року:

з 1 липня 2023 року:

Як підніматимуть тарифи у Кам’янці-Подільському

Для комунального підприємства Міськтепловоденергія, що розташоване у Кам’янці-Подільському, зазначили підняти тарифи наступним чином:

з 1 січня по 30 червня 2023 року:

з 1 липня 2023 року:

Наразі Хмельниччина посідає четверте місце по Україні за розміром тарифу на водопостачання та водовідведення. Дешевше лише на Львівщині, Харківщині та Вінниччині. Третину тарифу становлять витрати на електрику, ще третина йде на оплату праці комунальників.  Що ще входить в оплату тарифу на воду в Хмельницькому читайте в матеріалі Тариф на воду: за що платять гроші хмельничани (ІНФОГРАФІКА)

Нагадаємо, наприкінці липня 2022 року ухвалили мораторій на підвищення до кінця війни і шести місяців після закінчення війни цін на деякі комунальні послуги. Заборона на подорожчання, зокрема, стосується:

До слова, також тарифи на електроенергію в 2023 році також хочуть підвищити вдвічі. Рішення торкнеться непобутових споживачів. Гроші від підвищення тарифів підуть на аварійне відновлення пошкоджених об’єктів електроенергетики. Більше про це читайте за посиланням

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (109)
  • В'ячеслав Сідлецький

    І не тільки на воду🤣🤣🤣
  • Читач 007.

    Будемо копати криниці і скважини у кожному дворі

    Pavel Kondrashov reply Читач 007.

    Ти що копати будешь ??? Напевно, інкогніто копатимеш, чмотач 007.

    Читач 007. reply Pavel Kondrashov

    Відсмокчи кондрашова )

    PutnickFree reply Читач 007.

    ну якщо тільки не глибоко, а якщо глибоко то не кожен сам викопає, потрібно багато бетону та ще і податок якщо глибше чогось там
  • Любаша Голуб

    А як на рахунок потерпіть у країні війна чи воєнний стан чи надзвичайний стан…
  • Liudmyla Suprunovska

    Як це розуміти, якщо президент сказав, що під час війни тарифи не підніматимуть?

    Читач47 reply Liudmyla Suprunovska

    Сказав, каже і скаже, але більшість не справдилось і не справдиться. А взагалі мова йшла не про всі комунальні послуги, а лише, газ, опалення, світло. Але вже зараз тепловики підготували "подарунок" після закінчення війни. А саме зростання на послуги тепловиків поки що заплановане на понад 40%, а коли дійде до можливості реалізувати, то може ще й більше. Так що все попереду. Тримаємось, терпимо поки нас...

keyboard_arrow_up