В Україні дозволили відключати боржників за комуналку

В Україні дозволили відключати боржників за комуналку
Ілюстративне фото
  • Виключення лишають лише для помешкань у зоні бойових дій та в окупації.

На початку повномасштабного російського вторгнення в Україні заборонили відключати від комунальних послуг людей, які заборгували за них, а також стягувати ці борги й нараховувати штрафи та пені за них. Відповідну постанову Кабінет міністрів ухвалив 5 березня 2022 року, вона почала діяти «заднім числом» — 24 лютого. Постанова діє до закінчення воєнного стану.

Тепер же уряд дозволив відключати боржників, а також дозволив стягувати борги й нараховувати штрафи та пені. Зміни до своєї ж постанови Кабмін прийняв 29 грудня 2023 року. Це стосується помешкань розташованих не в окупації та не в зоні бойових дій. Щодо останніх все лишається, як раніше — без відключень та штрафів за несплату до завершення окупації або бойових дій.

Таким чином хмельничани повинні розрахуватися за спожиті комунальні послуги, інакше ж їм загрожує відключення або стягнення боргів через суд. Витяг з постанови уряду у чинній редакції наводимо нижче.

Відео дня

Установити, що до припинення чи скасування воєнного стану в Україні забороняється:

  • нарахування плати за житлово-комунальні послуги з дати початку по дату завершення окупації територій, включених до переліку тимчасово окупованих…, та стягнення заборгованості за ці послуги, утвореної після 24 лютого 2022 року за відповідний період окупації, споживачів та/або членів їхніх сімей на відповідній території

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (50)
  • Max Forosov

    Ще мають направити на підпис президенту. Президент такий закон не підпише.
  • Dashulya Vladimirovna

    Знищення українського народу всередині країни🤬
  • Max Forosov

    Вода, тепло, світло, газ є життєво необхідними, немає тепла, світла - немає життя. Це не розкіш, це навіть не цигарки. Якщо люди в такий складний час не можуть розплатитися, то місцева влада чи держава має підтримати простий народ. Щоб кожен громадянин України мав змогу приготувати собі поїсти і помитися.
  • Іванна

    Пішли вони в ... Хочу щоб подали в суд, від дурноватого

keyboard_arrow_up