Від 45 гривень за десяток: де дешевше купити яйця у Хмельницькому

Від 45 гривень за десяток: де дешевше купити яйця у Хмельницькому
  • Продовжуємо моніторити ціни на продукти у Хмельницькому. 
  • Як змінилась вартість курячих яєць на прилавках?
  • Дізнавайтесь ціни і переглядайте інфографіку.

Цінники на курячих яйцях коливаються впродовж року. Все залежить від багатьох факторів - від вартості енергоносіїв, пального, а також сезонності. Як правило, ціни на яйця починають знижуватись навесні. 

Журналісти vsim.ua продовжують слідкувати за вартістю продуктів у Хмельницькому. Щомісяця на нашому сайті ми розповідаємо про вартість овочів, фруктів, молочних виробів та м’яса. 

Минулого разу аналізували ціни на птицю - курку та індичку. Цього разу розповімо, як змінились ціни на яйця. 

Відео дня

Востаннє ми порівнювали їх два місяці тому - всередині грудня. 

Цього разу журналістка відвідала два продовольчих ринки - «Дубово», центральний, а також дізналась ціни у супермаркеті. 

Самі ж продавці розповідають, що яйця почали дешевшати. Однак точної причини не вказують. Мовляв, все залежить від виробника. 

Отож, дізнавайтесь, де вигідніше і переглядайте інфографіку. 

Який прогноз?

Курячі яйця в українських магазинах змінились у вартості у січні цього року. Про це свідчать дані сайту Мінфін.

За інформацією Мінфіну, наразі вартість яєць у супермаркетах по Україні становить в середньому 57,50 - 59,50 гривень за десяток.  Ще місяць раніше ціни стартували від 63 гривень. 

За словами члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, взимку куряче м'ясо подорожчало на 0,4%. Ситуація з вартістю цього товару залежить від експорту.

«Курятина могла бути ще дорожчою, бо зростають ціни на комбікорм, енергоресурси. Але через блокування польського кордону значна частина продукції залишилася всередині країни. Тому, наприклад, яйця на третину дешевші, ніж рік тому», — зазначив експерт.

За даними сайту agroportal, споживчі ціни у січні 2024 року порівняно з аналогічним місяцем попереднього року зросли на 4,7% (у грудні минулого року цей показник складав 5,1%). Найбільше подорожчали овочі та м’ясо. Водночас Держстат зафіксував зменшення цін на яйця (на 18,7%) і на соняшникову олію (на 16,1%). Також подешевшав цукор — на 8,4%,

Нагадаємо, ціни на яйця в Україні рекордно зросли восени 2022 року. За інформацією Держстату, за рік подорожчали на понад 80%. Вартість перевищила 70 гривень за десяток й трималась на високому рівні до квітня 2023-го.

Читайте також:

Які ціни на хліб у Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Alex

    50-55 грн. домашні яйця в бабок

keyboard_arrow_up