Як дізнатися, що у Хмельницькому відремонтували за бюджетні гроші

Як дізнатися, що у Хмельницькому відремонтували за бюджетні гроші
Капітальний ремонт дитячого майданчика у сквері Шевченка. Фото з архіву редакції
  • За допомогою онлайн-сервісу можна перевірити, за скільки зробили ремонт дороги, двору чи покрівлі.

  • Також можна відправити скаргу, якщо роботу виконали неякісно або не зробили взагалі.

У Хмельницькому представили карту, яка допоможе дізнатися про ремонти доріг, будинків, дворів чи дитячих майданчиків. Хмельничани можуть перевірити, що зробили, за якою адресою та у скільки це обійшлося. Онлайн-сервіс сьогодні, 17 жовтня, у Хмельницькому презентувала громадська організація «Антикорупційний штаб».

Карта охоплює всю територію України, зокрема й Хмельницький. На ній є точки, які позначають виконані ремонтні роботи. Натиснувши на позначку, можна дізнатися адресу об’єкту, категорію робіт та їхній перелік, загальну суму витрачених коштів. Також є кнопка «Детальніше». Якщо на неї натиснути, відкриється сторінка з більш детальною інформацією про ремонтні роботи. На ній можна переглянути відомості про замовника та виконавця.

Відео дня

— Наша карта автоматизована, вона витягує інформацію з системи ProZorro. Кожного разу, як там з’являється новий тендер по ремонту, і він отримує статус «Підписаний», протягом години цей тендер з’являється у нас на карті. Тобто цей процес є безперервним, — розповідає керівник проекту «Антикорупційна карта ремонтів» Ілля Кротенко.

За допомогою цієї карти можна не тільки дізнатися про ремонти, а й поскаржитися на його відсутність чи погану якість. Для цього є кнопка «Залишити скаргу». Всі повідомлення спочатку отримують розробники карти та передають юристам. Скарги перевіряють і за необхідності відправляють місцевим органам влади або правоохоронцям.

В інтерфейсі карти є також панель пошуку. За допомогою неї можна знаходити ремонти за регіонами, адресою, категорією (дороги, житло, медицина, соціальні заклади, інфраструктура, майданчики та інше), роком, замовником, підрядником та вартістю. Карта доступна за посиланням

«Антикорупційний штаб» також представив цікаві факти щодо ремонтів у Хмельницькому від 2016 року. Найбільше грошей запланували витратити на такі об’єкти:

  • будівництво Палацу спорту на Прибузькій, 5/1А, — 275,79 мільйона гривень

  • будівництво другої черги водогону Чернелівка — Хмельницький — 68,16 мільйона

  • будівництво дошкільного навчального закладу у провулку Шостаковича, 28А — 47,54 мільйона

Найбільше грошей з міського бюджету на ремонти отримали або отримають такі фірми:

  • ТОВ «Будівельний альянс груп» — 365,86 мільйонів гривень (саме ця фірма будує Палац спорту)

  • ПрАТ «Хмельницьке ШБУ №56» — 182,87 мільйона (це підприємство, серед іншого, займалося поточним ремонтом доріг суцільним методом цього та минулого року)

  • ТОВ «Будмаксплюс» — 62,96 мільйона

Найбільше грошей з міського бюджету витрачали або витратять:

  • управління ЖКГ — 678,27 мільйона гривень

  • управління архітектури та містобудування — 504,05 мільйона

  • МКП «Хмельницькводоканал» — 174,66 мільйона

За даними «Антикорупційного штабу», від 2016 року через систему ProZorro з міського бюджету на різноманітні роботи витратили 1,75 мільярда гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up