Відкриття філії ЦНАПу на Кам’янецькій переноситься. Чому?

Відкриття філії ЦНАПу на Кам’янецькій переноситься. Чому?
  • Запрацювати вона має в центрі Хмельницького.

  • Реконструкцію приміщення почали ще 2017 року.

  • Того ж року філія мала вже працювати. Але…

Вже третій рік в приміщенні будинку №38 на Кам’янецькій триває реконструкція. До 2014 року тут розміщувалася частина «Хмельницької міської першої аптеки». Відразу після Євромайдану у приміщенні був штаб самопроголошеної територіальної громади Хмельницького. У липні того ж року приміщення віддали в оренду під магазин непродовольчих товарів «Явір-Трансу». 

Проте магазин так і не запрацював. Після цього керівник обласної організації «ВО „Батьківщина“» Олег Лукашук відкрив там благодійний фонд Святого Володимира. Оскільки «Явір-Транс» мав заборгованість з оплати за оренду, магазин звідти виселили. Для цього міській владі довелося подавати до суду.

Від червня 2016 року приміщення пустувало. Тоді у міськраді й вирішили зробити тут філію Центру надання адміністративних послуг. Аби знайти фірму, яка зробить тут реконструкцію, оголосили тендер. Виграло його ТОВ «Золота середина». 

Відео дня

На момент укладення угоди запланована вартість робіт складала 9,525 мільйона гривень. Завершити все мали до кінця 2017 року. Проте з того часу умови договору кілька разів змінювали. За останніми даними, завершити все мають до кінця 2019 року. У підсумку нова філія ЦНАПу міському бюджету має обійтися в 10,476 мільйона гривень.

Безпосередньо до ремонтних робіт взялися у вересні 2017 року. Тоді майстер «Золотої середини» Олександр Приймак розповідав журналістам vsim.ua про головні проблеми процесу реконструкції приміщення:

— Будинок, до якого прибудоване це приміщення, досить старий. Він 1974 року. Ми відразу ж звернули увагу на те, що потрібно підсилювати стіни. Тому всі зусилля спрямували на це. Зробили повністю бетонну укріплену підлогу, поставили гідробар'єри, — говорив представник фірми-підрядника.

Зараз точно не відомо, скільки ще чекати хмельничанам нове приміщення. За словами начальника управління капітального будівництва Тетяни Поліщук, все залежить від обсягів фінансування. Проте чиновниця говорить, що цього року грошей виділили недостатньо, аби здати об’єкт у 2019-му.

— До завершення реконструкції ще потрібно влаштувати плитку, зробити стелю, тобто внутрішнє оздоблення залишилося. Зала для приймання громадян залишилася, а також облицювання санвузлів. Крім того, залишилося придбати та встановити вентиляційну установку. Вона є дороговартісною, але потрібною, адже там буде перебувати велика кількість громадян. Також потрібно пошпаклювати та пофарбувати стіни. Всі інші роботи там зроблені, — розповідає Тетяна Поліщук.

Зі слів чиновниці виходить, що в міськраді не можуть сказати, коли запрацює нова філія ЦНАПу. Через різні причини її відкриття затягнулося вже на два роки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up