Як хмельничанам перевірити чи надали субсидію та її розмір (ІНСТРУКЦІЯ)

Як хмельничанам перевірити чи надали субсидію та її розмір (ІНСТРУКЦІЯ)

Дізнавайтесь як перевірити чи надали вам субсидію, на який термін та скільки нарахували.

Нині в Україні отримують субсидії понад 2,2 мільйони осіб. Усі громадяни, які отримували субсидії минулого опалювального сезону, автоматично отримають їх і в цьому сезоні. Тим, хто раніше не отримував нарахувань слід звертатися до Пенсійного фонду. Як перевірити чи призначили хмельничанам житлову субсидію, не виходячи з дому, розповідають у Мінсоцполітики

Як перевірити чи є субсидія

Перевірити, чи призначена житлова субсидія, а також її розмір і на який період призначено можна за допомогою онлайн-сервісу на сайті Мінсоцполітики. 

Для перегляду даних щодо субсидії на оплату житлово-комунальних послуг треба перейти до відкритого Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій – за посиланням

Відео дня

Щоб переглянути дані необхідно:

Після цього на екрані з’явиться інформація про те, чи призначили за заданою адресою житлову субсидію, а також її розмір і на який період її надаватимуть.

Додамо, що звернутись за призначенням субсидії можна протягом усього опалювального сезону. Та для отримання допомоги за весь такий сезон звернутись потрібно до його початку чи протягом двох місяців після.

Хто може отримати субсидію

Головна умова для отримання субсидії

Для того, щоб претендувати на субсидію, розповідає 24 канал, плата за житлово-комунальні послуги повинна бути більшою, ніж визначений для сім'ї обов'язковий платіж. Обов’язковий відсоток платежу за ЖКП розраховується індивідуально та сталою формулою для кожної сім’ї індивідуально. Він залежить від сукупного доходу й обчислюється наступним чином:

Після цього розраховується розмір обов’язкової частини платежу: обов’язковий відсоток платежу множиться на середньомісячний сукупний дохід сім'ї.

Інфографіка Слово і Діло

Субсидія для ВПО

При евакуації, переселенець повинен повідомити соцзахист, де перебував на обліку та у разі, якщо хоче змінити місто проживання, аби тимчасово припинити виплати. Далі, щоб поновити субсидію переселенцям, треба звернутися до таких органів за місцем проживання:

Сам процес займає від кількох тижнів до кількох місяців, протягом яких людина не отримуватиме виплати.

До слова, Мінсоцполітики у поточний опалювальний період планує входити із базовими, стандартними умовами і критеріями надання субсидій, але з урахуванням переміщення українців в інші регіони та зростання кількості безробітних через війну.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль раніше запевнив, що уряд продовжить виплачувати субсидії під час воєнного опалювального сезону.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up