Хмельничани, які втратили роботу, зможуть одержати субсидію: що для чого потрібно

Хмельничани, які втратили роботу, зможуть одержати субсидію: що для чого потрібно

Безробітнім мешканцям міста для отримання субсидії необхідно зареєструватися в центрі зайнятості.

Українці, які через напад росії втратили роботу, можуть отримати субсидію на оплату житлово-комунальних послуг. Для цього просто слід зареєструватися в центрі зайнятості та отримати офіційний статус безробітного. Про це повідомив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі телемарафону..

Він наголосив, що в разі втрати роботи кожен українець має право звернутися в центр зайнятості, стати на облік і претендувати на субсидію. 

— Зараз ситуація динамічна, картина доходів сім'ї може змінюватися кардинально в швидкому темпі. Ще на період карантину було передбачено: громадяни, які втратили роботу, зареєструвалися в центрах зайнятості і отримують допомогу з безробіття, можуть звернутися і отримати субсидію не з урахуванням доходу за попередні шість місяців, а з урахуванням розміру допомоги із безробіття, яке вони отримували у попередні місяці, — пояснив Музиченко.

Відео дня

Нагадаємо, Верховна Рада заборонила на період дії воєнного стану примусово стягувати з фізичних осіб заборгованість за житлово-комунальні послуги. Це не означає, що підприємства-постачальники не можуть звертатися до суду з позовами про стягнення боргів. Просто виконання таких рішень стане можливим не раніше завершення війни. Деталі читайте за посиланням

Також в жовтні зросте вдвічі сума компенсацій за розміщення переселенців. У збільшенні виплат допоможуть також міжнародні партнери України. Щоб отримати компенсацію є 2 умови, які саме — читайте тут. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up